20.maijs. Hārtlijs: Zinājām, ka jāuzvar pamatlaikā un atdevām visus spēkus uzvarai

20.maijs. Hārtlijs: Zinājām, ka jāuzvar pamatlaikā un atdevām visus spēkus uzvarai

20.05.2019

Lai gan Latvijas izlase piekāpās Zviedrijai ar rezultātu 4:5 un zaudēja cerības kvalificēties Pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam, valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs spēli nodēvēja par lielisku: “Esmu pārliecināts, ka no līdzjutēju viedokļa mačs bija kā amerikāņu kalniņi, īpaši trešais periods, kad zinājām, ka jāuzvar pamatlaikā un atdevām visus spēkus uzvarai. Katrā spēlē [pret grandiem] mēs bijām ļoti tuvu panākumam, taču noteiktos brīžos pieļāvām kļūdas. Tajā pašā laikā nevar neko pārmest par pašatdevi, degsmi, ar kādu puiši cīnījās. Žēl, ka netiekam tālāk, jo jutu, ka trešajā periodā varam sagādāt lielu sensāciju, tomēr pretinieki meistarīgi atspēlējās un nopelnīja uzvaru.”

Hārtljs arī uzsvēra, ka izlasei šajā Pasaules čempionātā ir atlikusi viena spēle, un komanda turpinās cīnīties kā latvieši to allaž dara. “Nav nekādas jēgas tagad padoties. Zinām, ka izstāsimies no turnīra, taču esam pierādījuši, ka varam sacensties ar lielvalstīm, hokejs Latvijā iet augšup. Mums ir, ko uzlabot savā spēlē, bet tāpat kā jebkurai mazai nācijai ir jāsaglabā pozitīvisms un jāturpina strādāt. Esmu ļoti lepns par mūsu sniegumu!”

Treneris īpaši izcēla trīs vārtu autora Roberta Bukarta sniegumu: “Viņš ir lielisks metienu izpildītājs, labi pārredz laukumu un deva mums iespēju izcīnīt uzvaru.”

Hārtlijs arī atklāja, ka rīt no rīta valstsvienībai nebūs treniņa (saskaņā ar pēdējām ziņām uz ledus dosies tikai čempionātam tā arī nepieteiktais Edgars Siksna un vienu vārtu autors pret zviedriem Jānis Jaks, kā arī rezerves vārtsargs Gustavs Dāvis Grigals), bet gan kopsapulce viesnīcā. Turnīra noslēdzošajā mačā vairāk laika laukumā tikšot dots tiem spēlētājiem, kuri iepriekšējās cīņās pie vārda tika mazāk, “tajā pašā laikā profesionālajā hokejā ir tikai viens uzdevums – uzvarēt, un to vēlēsimies arī mēs!”

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes