20.maijs. Latvijas izlase pirms mača ar Zviedriju neaizvada rīta treniņu. Bukarts intervē Jaku

20.maijs. Latvijas izlase pirms mača ar Zviedriju neaizvada rīta treniņu. Bukarts intervē Jaku

20.05.2019

Latvijas hokeja izlase pirms pēcpusdienā gaidāmā atbildīgā mača pret Zviedriju (tajā mūsējiem ir nepieciešama tikai uzvara pamatlaikā, lai saglabātu izredzes kvalificēties ceturtdaļfinālam) neaizvadīja šorīt paredzēto treniņu. Vēl iepriekšējā dienā par šādu lēmumu nekas netika plaši minēts, tādēļ tiem Latvijas žurnālistiem, kuri pulksten 9.30 ieradās hallē, šāds notikumu pavērsiens bija pārsteigums.

Savukārt vakardienas treniņa izskaņā preses pārstāvjus pārsteidza valstsvienības uzbrucējs Rihards Bukarts. Būdams izslavēts kā liels jokdaris (kolēģis Jānis Matulis viņu pat atzina par lielāko “joku plēsēju” izlasē), viņš nodemonstrēja, ka, bieži sniedzot intervijas žurnālistiem, arī pats gluži labi var intervēt savus komandas biedrus. Par to liecina saruna ar aizsargu Jāni Jaku, kuru sāka jaunākais no izlasē pārstāvētajiem brāļiem Bukartiem, bet vēlāk jau turpināja arī preses pārstāvji.

Tajā Rihards iesākumā apsveica Jāni ar atgriešanos Latvijas izlasē pasaules čempionātā un apvaicājās par viņa sniegumu aizvadītajā spēlē. Jaks atzina to par labu. Interesanti, ka viņš planētas meistarsacīkšu ietvaros ir aizvadījis trīs spēles, un tās visas tiktāl bijušas pret Krieviju (arī Minskā un Ķelnē). Lūgts tās salīdzināt, aizsargs uzsvēra, ka šoreiz viņam bijis visilgākais spēles laiks, un tieši šogad pretiniekiem ir visstiprākā komanda. “Pirmajā periodā kājas bija bišķi ciet, bet pēc  tam spēle aizgāja, un viss bija kārtībā,” savu sniegumu rezumēja Jaks, piebilstot: “Divas spēles vēl ir palikušas, visi čaļi ir gatavi iet laukumā un cīnīties. Galvenais ir vinnēt un tad jau redzēsim, kāds būs gala iznākums.” Par nākamajiem pretiniekiem zviedriem līdz vakardienas treniņam spēlētājiem video vēl nebija rādīts, līdz ar to konkrētu analīzi par viņiem Jaks vēl nevarēja sniegt. Arī par situāciju, kāda izveidojusies turnīra tabulā viņš daudz nedomājot: “Ko tagad daudz domāt un skaitīt, kā būs, tā būs. Pašiem ir jānospēlē, redzēs kā zviedri ar krieviem nospēlēs un tad jau tālāk skatīsies.”

Jaks arī pastāstīja, ka pēc iepriekšējās spēles ar Krieviju visu atlikušo dienas daļu pavadījis viesnīcā: “Man pēc spēles visu dienu sāpēja vēders, nezinu vai stress, vai ko ne tā biju apēdis vai iedzēris. Arī šodien mazliet sāp galva, bet treniņu noslidojām.”

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes