21.maijs. Hārtlijs: Šī izlase ir lieliska, viņi pārstāv savu valsti ar lielu lepnumu, un tas padara manu darbu ļoti vieglu

21.maijs. Hārtlijs: Šī izlase ir lieliska, viņi pārstāv savu valsti ar lielu lepnumu, un tas padara manu darbu ļoti vieglu

21.05.2019

Pēc uzvaras Pasaules čempionāta pēdējā spēlē pār Norvēģiju (4:1) Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs izteicās, ka komandas spēle ar katru trešdaļu kļuva labāka: “Pirmais periods bija smagnējs, spēlētājos bija saglabājies daudz emociju pēc vakardienas zaudējuma, un biju to gaidījis. Pirmajā pārtraukumā ģērbtuvē bija laba saruna, puišu teikto pareizi uztvēra, un galu galā izcīnījām uzvaru.” Viņš arī atzina, ka ir ļoti apmierināts ar izlases sniegumu turnīrā kopumā. “Mēs zinājām, ka [lai iekļūtu ceturtdaļfinālā] ir jāuzvar kāda no top komandām, un bijām ļoti tuvu tam katra spēlē. Lielu robu sastāvā iecirta Rodrigo Ābola savainojums, bet ik viens hokejists cīnījās no visas sirds. Mums ir arī lieliski stāsti, kā, piemēram, Riharda Mareņa un Jāņa Jaka sniegums, spēle vairākumā neticama, abi vārtsargi darbojās teicami. Un arī kopējais komandas sniegums, pašatdeve bija augstā līmenī, un tieši to arī no puišiem vēlējāmies. Zinājām, ka uz papīra nevaram sacensties ar Krieviju vai Zviedriju, tomēr uz ledus parādījām latviešu pašcieņu,” sacīja Hārtlijs.

Atbildot uz jautājumu, vai šajā Pasaules čempionātā izcīnītā desmitā vieta objektīvi atbilst izlases spēkam , treneris atzina, ka komandai ir nepieciešams papildinājums – vairākiem jaunajiem puišiem vēl jāaug, un Latvijas hokeja sistēmā galvenā uzmanība jāpievērš slidošanas tehnikai, ripas kustībai un vārtu gūšanas prasmju uzlabošanai. Kā piemēru Hārtlijs minēja Šveici, kura pirms vairākiem gadiem NHL bija pārstāvēta ar pāris hokejistiem, bet tagad tādu ir vairāk nekā desmit. “Tajā pašā laikā šī izlase ir lieliska, viņi pārstāv savu valsti ar lielu lepnumu, un tas padara manu darbu ļoti vieglu,” viņš piebilda.

Hārtlijs arī uzsvēra, ka viņa mērķis ir pārstāvēt Latviju Olimpiskajās spēlēs, un to viņš šorīt pateicis arī komandas treniņā. “Es puišiem sacīju, ka esmu izcīnījis Stenlija kausu, uzvarējis ikvienā līgā, kurā esmu strādājis, un man vēl ir atlikuši divi nepadarīti darbi – uzvarēt Kontinentālajā hokeja līgā un aizvest Latviju uz olimpiādi. Es pie šī mērķa sasniegšanas nestrādāju viens, man lielu atbalstu sniedz Latvijas hokeja federācija – gan Aigars Kalvītis, gan Viesturs Koziols -, Žaks Klutjē, Edgars Masaļskis, Artis Ābols, mediķi, ekipējuma personāls. Es neesmu latvietis, bet mīlu Rīgu, Latvijas hokeja līdzjutējus, kuri ir neticami, un kopā mēs tur nokļūsim!” pauda treneris.

Hārtijs arī piebilda, ka šogad valstsvienība ir demonstrējusi tikpat labu sniegumu kā pērn, kad izdevās iekļūt ceturtdaļfinālā, taču šajā reizē komandai atsevišķās situācijās mazliet nav paveicies un pietrūcis pieredzes, taču arī šāda pieredze tai palīdzēs kļūt labākai.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes