Ar dziesmu par dzīvi – Dana Bjorka

Ar dziesmu par dzīvi – Dana Bjorka

16.05.2019

17. maija raidījumā „Ar dziesmu par dzīvi” dzirdēsiet Jāņa Šipkēvica sarunu ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktori, aktrisi Danu Bjorku.

Nesen publicētajā intervijā žurnālam „Una”, Dana stāsta: „Pozitīva atzīme no malas iedvesmo un dod pārliecību, ka dodamies pareizā virzienā. Taču mans vislielākais kritiķis esmu es pati. Ja mana sirdsapziņa nav tīra, sevi nograuzīšu. Līdz ar to man vissvarīgākais, kā pati vērtēju savu darbu. Es pat mazliet esmu pārsteigta, ka visi plāni, uzdevumi, kas pirms gada tika uzlikti šai sezonai, mūsu komandai izdevušies gandrīz par 100%. Turklāt momentā ir atgriezeniskā saite – auditorijas izmaiņas. Šobrīd man pašai lielākā uzvara ir tā, ka vienas sezonas laikā realizējies mērķis, ko biju sev izvirzījusi uz pieciem gadiem, – tas, ka uz mūsu teātri nāk latviešu jaunietis, kurš nekad iepriekš te nav nācis, jo viņš nerunā un nesaprot krieviski.”

1 Komentārs
Inline Feedbacks
View all comments
domu eliksirs
4 gadi

Diena ir gaiss. Nakti tumss. Vasara ir siltaks. Ziema ir aukstaks. Laiks. Vesela un gudra nacija iesledz smadzenes un doma lidzi notiekosajam un izsledz TV, pavisam. Klusti par cilveku. Alkohols ir speciga narkotika, ko izplata, lai vajinatu nacijas un tas kontroletu. Medijs sistematiski izplata melus par viina veseliibu. Tas ir reals blefs. Merkis ir pieradinat, nodzirdit. Tikai rakstura vaajie un mikstie laujas tadam sevis iznicinasanas veidam, lietot alkoholu, jo alkohola indei sadaloties lietotajs pats izcura savas smadzenes. Lielaka sabiedribas dala ir vaji un vadaami. Nozombeeti. Padzeras alkoholu un atkal klust miksti un vadaami. Un vel nokode ar sporta parraidem. Zombiji. Globala bara kontrole. Un tad vel uzpiipo un lieto kaitigu leetu paartiku un fast foodus. Tas viss loti ietekme uztveri un individa prata spejas, un tadus lautinus ir viegli piechakaret, viegli apmanit ar melus zinaam medijos un nozombet. Lai atmostos, svarigi ir izslegt zombeshanas kasti, to saucamo televizoru un izslegt viedtalruni. ..Solis nr. 1, 2 un 3. .. 1. Ed zalji, svaigi un veseligi. 2. Pilniba atteikties no kaitigajam atkaribam, tabaka, alkohols, tabletes. 3. Izsledz TV un viedtalruni. Tas ierices tevi reali ikdiena zombe un izmaina tavu sapratu un uztveri, tev pasham to nepamanot. Tris vienkarsi soli, lai pamostos. Un esi vairak daba un retak lielpilseta. Lielpilsetas ir musdienu koncentracijas nometnes puula tendenciozai iznicinashanai. Pavisam reaali. Jadoma lidzi, kas un kapec patiesiba notiek. Biezaak pasmaidi. Esi labestigs un iejutigs. Esi stiprs, vieds un godigs. Rupejies par savu gimeni.


Aktualitātes