Perfekts pārdevējs sadarbībā ar Latvijas valsts mežiem

Perfekts pārdevējs sadarbībā ar Latvijas valsts mežiem

01.09.2020

No 7. līdz 11. septembrim Radio SWH rīta šovā TIK TIK TIK ap plkst. 8:40 konkurss “Perfekts pārdevējs” sadarbībā ar Latvijas valsts mežiem.

Pārdošana ir viena no senākajām mākslām pasaulē. Perfekts pārdevējs ir spējīgs pārdot jebko, un nekad neapmulsīs. Tieši tas mums arī ir vajadzīgs! Katru rītu spēlējamies ar diviem klausītājiem tiešraidē. Katram no viņiem tiek dotas 30 sekundes, lai izlozes kārtībā argumentēti pārdotu kādu citu malkas veidu, piemēram, pārdod mums bērzu malku! Kāda malka vai malkas produkts tiem jāpārdod, klausītāji uzzina tikai īsi pirms pārdošana jāsāk. Labākais no abiem dalībniekiem, pēc mums pašiem vien zināmiem kritērijiem, kļūst par attiecīgās dienas uzvarētāju.

Katras dienas veiksmīgākajam dalībniekam dāvināsim ozolkoka virtuves dēli no Latvijas valsts mežu vēstniecības veikala.

***

Ikdiena bez koksnes produktiem nav iedomāja: mēs dzīvojam no koka būvētās mājās, sēžam pie koka galdiem, izmantojam papīru un kurinām māju ar malku.

Mājas apkurei izvēloties koksni – malku, koksnes briketes vai granulas, izvēle tiek izdarīta par labu videi, naudas makam un senču tradīcijām. Koksne ir atjaunojams dabas resurss, kas nepiesārņo vidi un neveicina globālo sasilšanu. Koki augot, atšķirībā no fosilajiem kurināmajiem, uzņem no atmosfēras oglekļa dioksīdu jeb ogļskābo gāzi un saražo skābekli.

Kokam degot, tiek atbrīvots oglekļa dioksīds, ko tas savācis pēdējo 30 – 80 gadu laikā. Savukārt citi mežā augošie un, it īpaši, jaunie koki to absorbē. Tādējādi malka kā kurināmais silda māju, nevis atmosfēru. Viens kilograms sausas malkas sadegot ražo 4 – 5 kilovatstundas enerģijas. Turklāt tas maksā mazāk nekā saražot elektrību, jo viens kilograms malkas izmaksā apmēram sešus centus.

www.lvm.lv


Aktualitātes