Ar dziesmu par dzīvi – Dr. Rauls Vēliņš

Ar dziesmu par dzīvi – Dr. Rauls Vēliņš

06.11.2020

Piektdien, 6. novembrī, raidījumā AR DZIESMU PAR DZĪVI pie Ineses Vaikules uz sarunu viesosies dakteris Rauls Vēliņš, „Roche Latvija” direktors, ideju ģenerators un inovāciju atbalstītājs. Rauls ir strādājis Rīgas Stradiņa universitātē Iekšķīgo slimību katedrā par docētāju un Ventspils Centrālajā slimnīcā par Terapijas nodaļas vadītāju. Studējis Rīgas Medicīnas institūtā, maģistra grādu medicīnas zinībās ieguvis Dandy universitātē Skotijā.

Veselības aprūpes risinājumu kompāniju „Roche” Latvijā vairāk pazīst kā inovatīvo zāļu ražotāju un piegādātāju onkoloģisko slimību ārstēšanā, taču kompānijas darbības spektrs ir daudz plašāks – sākot no laboratoriju iekārtu un reaģentu izstrādāšanas, piegādāšanas un uzturēšanas, līdz sadarbībai ar zinātniekiem jaunu zāļu un diagnostikas veidu izstrādei ne tikai onkoloģijas jomā, bet daudz plašāk.

Dakteris Vēliņš: „Es gribētu izmantot izdevību un visiem Latvijas mediķiem un veselības iestāžu darbiniekiem pateikt paldies par altruistisko atdošanos COVID krīzes laikā. Un sevišķi “Roche Latvija” servisa darbiniekiem un bijušiem kolēģiem Ventspilī. Es ticu, ka tieši šie kolēģi strādā no nulles līdz nullei. Tas nozīmē, ka Tu sāc šo dienu kā pēdējo dienu savā mūžā, lai atdotu sevi citu cilvēku un šajā gadījumā COVID slimnieku aprūpei. Un kad pienāk vakars, tad atkal uzskati, ka ir iestājusies nulle. Ejam gulēt un gaidām saulītes aušanu no rīta lai sāktu no nulles.”

Raidījuma audio ieraksts:

Raidījuma video ieraksts:

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes