Ar dziesmu par dzīvi. Zelta fonds – Kens Henslijs

Ar dziesmu par dzīvi. Zelta fonds – Kens Henslijs

12.11.2020

Pagājušajā nedēļā, 4.novembrī, kad visu uzmanība, galvenokārt, bija vērsta uz prezidentu dueli Amerikā, radio ziņās klusi un mazpamanāmi izskanēja vēl kāda ziņa – savās mājās Spānijā, klusi un mierīgi aizmiga, un šo skaņu pasauli atstāja grupas Uriah Heep muzikants Kens Henslijs. Skopi vārdi, kas nespēj izteikt to, cik īstenībā liels zaudējums tas izrādīsies mūzikā…

Kens Henslijs bija ne tikai lielisks Hammond ērģelnieks, taustiņnieks, pianists, ģitārists, slaidģitārists, dzejnieks, komponists un dziedātājs, bet arī viens no 70-80 gadu progroka pīlāriem un influenceriem, kura balss un neatkārtojamās roka harmonijas un noskaņas veidoja daudzu paaudžu hard&heavy, roka balāžu un progroka klausītāju gaumi un dzīves uztveri, bet viņš ir arī manas dzīves viens no muzikālajiem varoņiem un iespaidotājiem.
Un, kad pirms 6 gadiem Leģendārais Dailes Zigis, man paziņoja, ka savukārt leģendārais URIAH Heep Kens Henslijs ir Rīgā, un viņš pat zina, kur viņu atrast, es sapratu, ka tā ir man iespēja, tas ir man iznāciens, lai satiktu šo leģendu, manu autoritāti.

Un tas tiešām izdevās, un es ierakstīju raidījumu “Ar dziesmu par dzīvi” un šobrīd jau varu arī apgalvot, ka pie visiem Kena Henslija mūzikas nopelniem un talantiem, viņš bija arī lielisks, brīnišķīgs cilvēks.

Šodien, 2020. gada novembrī, no Uriah Heep dzīvs palicis vien ģitārists Miks Bokss, bet tur augšā, basam Garijam Theinam, bundziniekam Lee kersleikam un dziedātājam Deividam Baironam nu pievienojies arī viņu līderis – nepārspīlējot teikšu – Monstrāli nozīmīga persona rokmūzikā – Kens Henslijs.

Viņam par cieņu un klausītājiem par godu, un mums visiem par atmiņām jau rīt, 13. novembrī, piedāvājam noklausīties raidījuma “Ar dziesmu par dzīvi”, kurā piedalās Kens Henslijs, atkārtojumu. Patīkamas atmiņas un klausīšanos!

J. Šipkēvics

Raidījuma audio ieraksts:

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes