Ar dziesmu par dzīvi – Jöran Steinhauer

Ar dziesmu par dzīvi – Jöran Steinhauer

10.12.2020

Piektdien, 11. Decembrī, raidījumā AR DZIESMU PAR DZĪVI pie Ineses Vaikules uz sarunu viesosies Jöran Steinhauer, kurš sevi piesaka šādi – Latvijā mani uz ielām sauc 12 vārdos: “Latiņs”, “Paldies Latiņam”, “Cep kūku”, “Ēu, Eirovīzija!”, “Ārzemnieks”, “Fricis”, “Jorans”, ”Jorens’, ”Jēriņš”, ”Tu patīc manai omei”, “Savējais” un “Letiņš”.

Jorans 2014. gadā pārstāvēja Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā «Eirovīzija» ar dziesmu «Cep, cep kūku». Iespējams tāpēc, ka pirmā saikne ar Latviju Jorenam bijusi 2000. gadā, kad „Eirovīzijā” redzējis „Prāta Vētru”. Pēc tam viņš Latvijā ieradies un dažus gadus strādājis. Jorens atzina, ka latviešu valodu apgūt bijis grūti. Lai to iemācītos, skatījies Latvijas televīzijas kanālus.

Savukārt nesen Jorans kā aktieris piedalījās filmā „Šteinhauers & Blūms”, ko decembra beigas demonstrēs LTV. Filmas vēstījums aptver gandrīz 40 gadu pētījumu, atklājot vēstures nepelnīti aizmirstu personību un agrāk noklusētus faktus par latviskās apziņas atmodas aizsākumiem, gandrīz simt gadu ātrāk par vispār pieņemto.

Raidījuma ieraksts:

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes