20.maijs. Jaks: Mums ir labas iespējas šogad sasniegt ko ļoti lielu

20.maijs. Jaks: Mums ir labas iespējas šogad sasniegt ko ļoti lielu

20.05.2021

Latvijas hokeja izlase šorīt “Arēnā Rīga” aizvadīja pēdējo pilnvērtīgo treniņu pirms rītvakar gaidāmās Pasaules hokeja čempionāta atklāšanas spēles pret Kanādas valstsvienību.

Pēc šīs dienas treniņa attālinātajā preses konferencē piedalījās aizsargs Jānis Jaks piedalījās un uzbrucējs Renārs Krastenbergs, un Jaks vispirms uzteica Latvijas Hokeja federācijas paveikto, uzbūvējot jaunu hokeja halli “Daugavas” stadiona teritorijā, kur ir ierīkots viss valstsvienības vajadzībām nepieciešamais. Tāpat treniņu arēnā ir ļoti laba ledus kvalitāte, un nekādu pretenziju pret to neesot.

Jaks traniņos tiek iespēlēts vienā aizsargu pārī ar Oskaru Cibuļski, savukārt Krastenbergs, kuram šis būs pirmais Pasaules čempionāts, – vienā virknējumā ar Oskaru Batņu un Rihardu Mareni. Par pirmajiem pretiniekiem viņš izteicās, ka, lai gan Kanādas izlasē ir jauns sastāvs bez spožām zvaigznēm, “tas neko nemaina, viņi tāpat visi ir NHL spēlētāji un ļoti laba hokeja komanda”. Līdzīgās domās bija arī Jaks: “Kā jau katru gadu, viņi ļoti labi skrien, ir meistarīgi spēlētāji. Esam paskatījušies video un kādām taktiskām lietām pārgājuši pāri, plus, mīnus zinām, ko viņi darīs. Kad spēle sāksies, tad jau redzēs.”

Pēc pēdējām pārbaudes spēlēm pret Šveici, izskanēja runas par Latvijas izlases spēlētāju fizisko gatavību, taču Jaks uzsvēra, ka pēdējā dienās “džeki ļoti labi izskatās uz ledus, daudz kustās, enerģija sāk nākt atpakaļ”, un no fiziskās bedres komanda ir atguvusies. Arī Krastenbergs piekrita, ka spēlētāji ir labā formā un ar fizisko sagatavotību, sākoties čempionātam, nevajadzētu būt problēmām.

Tā kā Jaks izlasei pievienojās tikai pagājušās nedēļas beigās, viņš prognozēja, ka vēl dažs dienas izjutīs aklimatizācijas radītās grūtības, jo “ir tā, ka vakaros ap sešiem, septiņiem nāk miegs virsū un ir baigi grūti cīnīties”. Savukārt pierast pie lielāka izmēra laukuma, nekā tiek spēlēts Ziemeļamerikā, viņam nevajadzētu būt problēmām, jo aizsargs aizvadītās sezonas pirmo pusi nospēlēja Rīgas “Dinamo” sastāvā tepat “Arēnā Rīga”.

Publiskajā telpā šonedēļ parādījas ziņas, ka otrdien, kad Latvijas izlase aizvadīja pirmo klātienes treniņu pēc divu dienu karantīnas izciešanas, valstsvienības galvenais treneris to pametis pusē. Jaks paškritiski atzina, ka pēc karantīnas puiši laukumā nav strādājuši ar pilnu atdevi, taču pieļāva, ka aiziešana no treniņa bijis Hārtlija taktisks gājiens, lai piespiestu spēlētājus sākt vairāk koncentrēties. “Bet pēdējās dienas ir bijušas ļoti labas un vispār nav bijušas nekādas pretenzijas, tā kā viss ir normāli,” piebilda aizsargs.

Savukārt, runājot par čempionātu kopumā, Latvijas izlase ir apņēmības pilna sasniegt augstu rezultātu. “Mēs iepriekšējos čempionātos jau esam bijuši ceturtdaļfinālā, un Bobs turpina atgādināt, ka ir jātēmē augstāk. Es domāju, ka mēs esam gatavi un visi katrā spēlē izliks uz ledus visus spēkus, un rezultāts būs mums labvēlīgs,” sacīja Krastenbergs.

Interesanti, ka Kanādas izlase gan vakar, gan šodien treniņus aizvadīja jaunajā “Daugavas” stadiona Ledus hallē, un “Arēnas Rīga” ledu izmēģinās tikai rīt ap pusdienlaiku pusstundu ilgā spēles dienas rīta iesildīšanās treniņā. Mačs starp Latvijas un Kanādas izlasēm sāksies pulksten 20.15.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes