24.maijs. Hārtlijs: Latvijas valstsvienībai vieglu spēļu nebūs, tāpēc ir jābūt gataviem uz katru maču, lai tajos izcīnītu punktus un sasniegtu mērķi iekļūt ceturtdaļfinālā.

24.maijs. Hārtlijs: Latvijas valstsvienībai vieglu spēļu nebūs, tāpēc ir jābūt gataviem uz katru maču, lai tajos izcīnītu punktus un sasniegtu mērķi iekļūt ceturtdaļfinālā.

24.05.2021

Pēc uzvaras pār Itāliju (3:0) Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs uzteica spēlētāju raksturu. Kopumā spēle bija laba, hokejisti labi kontrolēja ripu, divi neieskaitītie Latvijas izlases vārtu guvumi palielināja spriedzi, taču tiesnešu lēmums abos gadījumos bija pareizs. “Mēs turpinājām spēlēt savu spēli, trešajā trešdaļā bija jāpievērš uzmanība aizsardzībai, jo itāļi pret Vāciju pierādīja, ka prot gūt vārtus. Taču pozitīvākais šajā mačā bija tas, kā mēs kontrolējām spēli pretinieku zonā,” sacīja Hārtlijs. “Es būtu vēlējies, lai mēs gūtu vairāk vārtus, bet diemžēl dažkārt ripa tajos neiet. Tāds ir hokejs.”

Pēc Itālijas izlases gūtajiem vārtiem Latvijas izlases video treneri uzreiz pateikuši, ka ir par simt procentiem pārliecināti, ka pirms tam bija jāfiksē aizmugures stāvokli. Tā kā vairākus gadus strādājot kopā, viņiem ir milzu uzticība, Hārtlijam nav bijis šaubu, ka jāpieprasa tiesnešiem skatīties atkārtojumu. Līdz ar to liels nopelns šīs dienas uzvarā pienākas Pēterim Gromam.

Attiecībā par vārtsargu Ivaru Punnenovu Hārtlijs izcēla viņa raksturu un cīņassparu. Šodien viņš aizvadīja labu spēli, īpaši ņemot vērā, ka itāļi neizdarīja daudz metienus: “Šādas spēles ir grūtas, jo nekad nezini, kurā brīdī sekos labs metiens vai kāds rikošets, bet Punnenovs kontrolēja spēli visas sešdesmit minūtes.”

Par tiktāl aizvadītajiem trim mačiem Hārtlijs vispirms izcēla izcīnītos septiņus punktus. Divās spēlēs Latvijas izlase sastapās ar lielisku pretinieku vārtsargu sniegumu, tomēr kopumā redzētais spēlētāju sniegums treneri apmierina. Hārtlijs arī uzsvēra, ka Latvijas valstsvienībai vieglu spēļu nebūs, tāpēc ir jābūt gataviem uz katru maču, lai tajos izcīnītu punktus un sasniegtu mērķi iekļūt ceturtdaļfinālā.

Ceturtdien gaidāmajā mačā pret ASV galvenais, Hārtlija ieskatā, būs izturēt pretinieku diktēto tempu, ko amerikāņi nodemonstrēja cīņā pret Kanādu, taču komandai ir divas dienas laika tam sagatavoties. “Ikreiz spēles pret hokeja lielvalstīm ir liels izaicinājums un iespēja mācīties, tajā pašā laikā mēs esam šeit, lai krātu punktus. Cerams, tas izdosies,” teica treneris.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes