No Latvijas uz Krievijas laukiem mācīt latviešu valodu
Tikko atgriezušies

No Latvijas uz Krievijas laukiem mācīt latviešu valodu

11.10.2021

Ilona pirms vairāk nekā divpadsmit gadiem meta izaicinājumu sev un devās mācīt latviešu valodu uz Baškortostānas Republiku Krievijas Federācijā. Lēmums ir bijis samērā spontāns, bet tomēr cēla mērķa vadīts – izplatīt mūsu valodu pasaulē un rūtpēties par latviešu diasporu Krievijā.

Laikam ejot, Ilona iepazinās tur ar savu nu jau esošo vīru Oļegu, kurš kā izrādījies arī esot latvietis. Savukārt latviešu tur, Baškīrijā, esot gandrīz pusotrs tūkstotis.

Kā latviešiem iet tālajā Baškortostānas Republikā, un vai dzimtā valoda vēl nav aizmirsusies, noskaidro ceturtajā “Tikko Atgriezušies” epizodē!

15. septembrī, Radio SWH ēterā atgriezās raidījumu cikls “Tikko atgriezušies”, kura ietvaros vētīsim un sirsnīgās sarunās ar raidījuma vadītāju Inesi Vaikuli atspoguļosim patiesības stāstus par emigrācijā dzīvojošo latviešu atgriešanos Latvijā. Meklēsim atbildes uz jautājumiem, kas skar aizbraukšanas iemeslus, motivāciju atgriezties un dažādās pieredzes, kas rodas šo ieceri par pārcelšanos uz Latviju piepildot.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes