“Zibatmiņa” sadarbībā ar CSDD un BALTA

“Zibatmiņa” sadarbībā ar CSDD un BALTA

13.12.2021

No 13. līdz 17.decembrim ap plkst. 7:45 Rīta šovā TIK TIK TIK piedalies konkursā “Zibatmiņa!”, demonstrē koncentrēšanās spējas, un ik dienas kādu darīsim laimīgāku ar CircleK dāvanu karti 50 eiro vērtībā.

CSDD un BALTA aicina – nevadi auto pa pusei, pievērs visu uzmanību ceļam!

Kad Tu pēdējo reizi vadīji automašīnu vai biji līdzbraucējs un savas vai šofera neuzmanības dēļ iekļuvi autoavārijā? Vakar, pirms mēneša, nekad? Tu taču zini, ka neuzmanībai, vadot auto, var būt ne tikai finansiāli nepatīkamas, bet arī veselību apdraudošas vai pat dzīvībai bīstamas sekas. Vai zināji, ka auto vadīšanai paralēlas nodarbes būtiski palielina iespējamību iekļūt autoavārijā, piemēram, ēšana – gandrīz divas reizes, auto sistēmu regulēšana vai mobilā telefona lietošana – aptuveni trīs reizes, aizskatīšanās pa logu – pat septiņas reizes!

CSDD atgādina autovadītājiem – laikā, kad vadi auto, pievērs visu uzmanību tikai ceļam! Līdz minimumam samazini riskus savas vai citu vainas dēļ iekļūt ceļu satiksmes negadījumā. Neveic blakus nodarbes, nedzer un neēd pie stūres, maksimāli izmanto bezroku mobilā telefona sistēmu un pašu aparātu ieslēdz “auto režīmā”, izpēti visu maršrutu pirms brauciena un sakārto pašas nepieciešamākās lietas sev blakus drošā vietā, noregulē spoguļus, krēsla pozīciju un arī siltumkontroli laicīgi, ierobežo līdzpaņemto mājdzīvnieku mobilitāti un laicīgi sagatavo izklaides bērniem visam pārvietošanās laikam. Atceries – visu uzmanību ceļam!

5 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Baiba
2 gadi

Sēdēšana telefonā vai runāšana pa telefonu

Konstantīns
2 gadi

Nekāda gadījumā nevar izmantot veidtaruni-sarunaties pa telefonu pat ar bezvadu autiņam tas novērš uzmanību un pasliktina reakcijas laiku-uz ceļa ka trasē 1sekunde var glābt no briesmīgāk sekam

Jānis
2 gadi

Šoferiem pašiem jābūt vērtīgiem jāievēro ātrums laikapstākļi jāseko līdzi ceļa zīmes un notiekošo apkart Ka sāka nesteidzies.🤔

Rita
2 gadi

Paldies manam,vīram bet tik atbildīgs šoferis ka viņš,nebaidos nenokā.

Sanita
2 gadi

Jāievēro šoferim distance, un jābūt ārkārtīgi uzmanīgam uz ceļa, lai visi satiksmes dalībnieki būtu drošībā.


Aktualitātes