Veselības treneris Žunda: “Sabiedrībā daudziem nav spēcīga nākotnes redzējuma, kas mēs gribam būt!”
Ar dziesmu par dzīvi

Veselības treneris Žunda: “Sabiedrībā daudziem nav spēcīga nākotnes redzējuma, kas mēs gribam būt!”

26.01.2022, Foto: Personīgais arhīvs

“Tā ir izvēles iespēja,” uz jautājumu par to, kā realitātē savā dzīvē veltīt fiziskajam un garīgajam attīstības procesam, Radio SWH raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” atbild veselības treneris un Rūdīšanās skolas dibinātājs Māris Žunda. Tāpat viņš ir pārliecināts, ka sabiedrībā trūkst spēcīga nākotnes redzējuma par to, kas mēs vispār gribam būt.

Veselības treneris uz jautājumu, vai vispār visiem regulāras aktivitātes būtu pa spēkam, norāda, ka sākumā ir jāapzinās, – kas tu esi un pa kuru ceļu ej: “Ir divi ceļi. Neapzināti mēs ejam pa bēdu ieleju. Tad, kad mēs ejam pa bēdu ieleju, mums arī nāk tie bonusi, kas ir bēdu ielejā – slimības, neveiksmes, kaut kādi notikumi, atkal kaut kas atkārtojas, plīst, nestrādā. Un ir otrs ceļš, – kad mēs lielā mērā sākam iet pa veiksmes ceļu, un kā bonusu mēs redzam iespējas.” Žunda spriež pēc savas dzīves – daudz ko var darīt.

“Arī es savā dzīvē izvēlos apzināti pabūt kādā bēdu ielejā, un arī man tās prakses un darbs ir vajadzīgs, lai tur būtu un sasniegtu to stāvokli, bet es arī ļoti moderni skatos uz to, kā integrēt to tavā dzīvē, – kā ar bērniem, skolu, darbu. Tā ir reālā dzīve,” saka veselības treneris, “Tas ir tas, kas man patīk tajā, ko es mācu, – parādīt, ka ir iespējams sistemātiski integrēt šīs lietas šeit uz vietas, Rīgā, Latvijā, nebraucot desmit gadu Tibetas ceļojumā, tad atgriežoties ar kaut kādu citu pasaules redzējumu. Tas ir iespējams.”

Raidījuma “Ar dziesmu par dzīvi” ieraksta dienā Žunda paspējis veikt gan elpošanas un meditācijas prakses, gan mazliet pavingrojis, pabijis pirtī un tikšanās interneta vidē. “Tad, kad ilgdzīvotājam prasa, kā viņš ir nodzīvojis līdz 100 gadiem, viņš nevar to paskaidrot, jo viņš vienkārši dzīvo. Viņš ir iemācījies darīt pareizās lietas un viņam nevajag iemācīties no vecajiem, nepareizajiem, bēdu ielejas paradumiem pāriet uz tiem labajiem paradumiem,” atzīst Žunda. Viņš norāda, ka jāapzinās arī pagātnes pieredze, ko esam pazaudējuši no saviem senčiem, un tad jāizvēlas – kādu nākotnes veidojumu vēlamies: “Man ir redzējums, ka mūsu sabiedrībā daudziem nav tāda spēcīga nākotnes redzējuma, kas mēs gribam būt.”

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes