AM parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece: “Mums ir jāvar pastāvēt par savu valsti”

AM parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece: “Mums ir jāvar pastāvēt par savu valsti”

24.02.2022

“Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” juriste, Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece dalās pārdomās par šī brīža saspīlējumiem Ukrainā. Pati pavisam nesen atgriezusies no vizītes Austrumukrainā, kur nodota humanitārās palīdzības krava, viņa saka: “Mēs ļoti cieši solidarizējamies ar ukraiņiem, jo tas nav tikai par ukraiņiem, tas ir par to, ka tikpat labi mēs varam būt nākamie, ja mēs ļausim mierīgi šobrīd Krievijai turpināt izpausties Ukrainā.”

Bļodniece stāsta, ka brauciens uz Austrumukrainu joprojām ir dzīvā atmiņā, acu priekšā: “Tie cilvēki, bērni, kas no tām kara šausmām vēl nav tikuši ārā, – viņi taisa visādus mākslas projektus, lai palīdzētu bērniem pārvarēt bailes no trokšņiem, bailes no šāvieniem, kas aizvien ir.” Viņa uzskata, ka cilvēki ļoti dzīvi sapratuši, ka drošība ir iluzora: “Mums ir jāvar pastāvēt par savu valsti un jāsaprot, vai mēs esam pa īstam gatavi paši viņu aizsargāt. Skaidrs, ka primāri mums pašiem ir jāvar par viņu parūpēties.”

Parlamentārā sekretāre uzskata, ka šobrīd ir īpaši svarīgi, ka mēs kā tauta, cilvēki, valsts esam gatavi būt Ukrainai blakus, nedomājot tikai par sevi, bet arī citiem: “Tajā brīdī, kad tev būs vajadzīga palīdzība, tu nevari gaidīt, kad tev kāds nāks palīgā, ja tu vienmēr būsi domājis tikai par sevi.” Šobrīd jau tiek sniegts dažāds atbalsts Ukrainai. “Nav jau stāsts tikai par to, ka mēs palīdzam lielā masā. Protams, ka mums nav ne daudz naudas, ne daudz cilvēku, ne arī mēs ražojam kādas militārās tehnikas, ar ko mēs varētu viņem palīdzēt,” viņa norāda.

Tomēr Bļodniece stāsta, ka šī brīža atbalsts no valsts ir ļoti nozīmīgs, ko ukraiņi esot arī novērtējuši: “To pleca un drauga sajūtu, – ka mēs viņus tā pa īstam līdz kaulam saprotam, nevis tikai uz papīra, nevis tikai pēc statistikas un skaitļiem, bet mēs viņus saprotam, jo mums kaimiņš ir tas pats. Mēs esam bijuši okupēti, mēs zinām, ko tas nozīmē. Mēs zinām, ka tur cilvēks nav nekāda vērtība.”

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes