“Tvitera konvoja” organizators Reinis Pozņaks par palīdzību ukraiņiem: “Ir grūti neraudāt trīs reizes dienā”
Ar dziesmu par dzīvi

“Tvitera konvoja” organizators Reinis Pozņaks par palīdzību ukraiņiem: “Ir grūti neraudāt trīs reizes dienā”

06.04.2022, Foto: Ekrānuzņēmums no LTV Panorāma sižeta

“Es jau uztraucos par dehidratāciju,” jaunākajā “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” ar sabiedrības aizkustinošajiem ziedojumu stāstiem dalās “Tvitera konvoja” organizators un brīvprātīgais palīgs ukraiņiem Reinis Pozņaks. Tāpat viņam nav skaidrojuma, kāpēc cilvēku atsaucība – ziedot automašīnas Ukrainas aizstāvjiem, ir tik liela.

Pozņaks, kurš iepriekš bijis rallija stūrmanis un Starptautiskās Autombiļu federācijas (FIA) komisārs, bet tagad darbojas sabiedrisko attiecību jomā, stāsta, ka “Tvitera konvojs” nav vienīgais tāda līmeņa projekts, kas visus aizrāvis: “Man ļoti aizkustinoša liekas tīklu pīšana – pansionātos, skolās, bez maz vai bērnudārzos un pagalmos. Visa Latvija pin tīklus, kurus mēs arī gādājam uz Ukrainu. Arī zemessargi vāc kvadraciklus diezgan lielā apjomā. Mēs galīgi neesam vienīgie, kaut kā ir sakritis, ka varbūt vislielāko troksni ir sanācis radīt.”

Ik pa laikam brīvprātīgo komanda saņem arī atgriezenisko saiti – fotogrāfijas ar aizvestajām mašīnām, kas ļauj ļoti precīzi redzēt, kas notiek. Pozņaks norāda, ka tas ir viens no elementiem, kas cilvēkiem patīkot. Tāpat pirmajā braucienā paveicies satikt Sergeju no Ukrainas, kurš parādījis, kā būtu jāuzvedas īstam vīrietim attiecībā pret savu dzimteni, un piešķīris idejai personisku un aizkustinošu stāstu. “Es jau uztraucos par dehidratāciju. Tāpēc, ka tie stāsti un cilvēku zvani, mašīnas ir tāda redzamā daļa,” saka Pozņaks. Pavisam nesen viņš burtiski “nezinājis, kur likties”, kad kundze no Garkalnes vēlējusies ziedot degvielu. Uz piedāvājumu aizbraukt tai pakaļ, viņa vien noteikusi: “Nē, nē, nē, jums ir svarīgākas lietas, ko darīt.” “Ir grūti neraudāt trīs reizes dienā. Ir ļoti daudz tādu stāstu,” aizkustinājumā dalās brīvprātīgais organizators.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes