Bērnu aizsardzības dienā, 1. jūnijā, ēteru nodosim mazo ķiparu rokās!

Bērnu aizsardzības dienā, 1. jūnijā, ēteru nodosim mazo ķiparu rokās!

28.05.2022

“Radio SWH turpina raidīt savos viļņos tradicionāli – 1. jūnijā, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, apgriezt visu kājām gaisā un iziet no rāmjiem”, teic Radio SWH grupas valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics, “Atzīmēsim kā ierasts – neierasti. Ne tikai radio darbiniekiem paaugusies jaunā paaudze, bet arī Latvija kopumā kļuvusi jaunāka. Mums pašiem 29 gadi – pats jaunības spēku plaukums.”

Neierasti pie radio pults viesosies ne tikai dažādi eksperti, kas stāstīs par bērniem un vecākiem nozīmīgām tēmām, piemēram, “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, Gatis Smidrovskis no biedrības “Tēvi”, Georgs Rubenis, Radio SWH jaunākā raidījuma “Pietura vecākiem” vadītājs un Ilze Šipkēvica no “Ceļu satiksmes un drošības direkcijas” (CSDD), bet iespēja izpausties tiks dota arī mazajiem ķipariem.

“Bērnu audzināšanā un drošības veidošanā esam pieraduši domāt, ka mums, pieaugušajiem, jābūt norādošiem un pamācošiem. Bērni, tāpat kā mēs, nelabprāt seko no malas dotām norādēm. Jā, drošības ir dažādas, taču to drošības sajūtu, kādai jābūt ģimenē, veido uzticēšanās un savstarpējā sapratne. Tāpēc, iespējams, labākais, ko mēs kā pieaugušie varētu darīt bērnu aizsardzības dienā, ir atcerēties, kā tas ir – būt bērnam un sarunāties ar savu bērnu vai pusaudzi kā līdzīgs ar līdzīgu, bez norādēm un bez pamācīšanas,” stāsta Radio SWH raidījuma “Pietura vecākiem” vadītājs Georgs Rubenis.

Dienas laikā Radio SWH klausītāji varēs dzirdēt arī pašus bērnus, kas lasīs ziņas, stāstīs jokus un vienkārši izbaudīs laiku ēterā. Savukārt eksperti kopā ar ētera personībām kļūs par viesvadītājiem un būs klausāmi: plkst. 7.00 – 10.00 raidījumā “Tik. Tik. Tik.” “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, plkst. 12.00 – 14.00 Gatis Smidrovskis no biedrības “Tēvi”, savukārt no plkst. 16.00 – 18.00 jaunā Radio SWH raidījuma “Pietura vecākiem” vadītājs Georgs Rubenis.

Kā teikusi četrgadniece Paula: “Es-vē-hā, tu-vē-hā, mēs-vē-hā!” Jo vairāk 1. jūnijā klausās Radio SWH, jo mazāk blēņas prātā? Turklāt tas neattiecas tikai uz bērniem!

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes