Radio SWH būs klausāms jauns raidījums “Pietura vecākiem”

Radio SWH būs klausāms jauns raidījums “Pietura vecākiem”

19.05.2022

Sākot ar šo nedēļu, katru svētdienu Radio SWH laikā no plkst. 17.00 līdz 18.00 būs klausāms jauns raidījums – “Pietura vecākiem”. Tā veidotāji un vadītāji ir “Centrs ZIN” vecāku izglītības treneri Inga Oliņa un Georgs Rubenis, kas piedāvās viegli saprotamas un pielietojamas idejas visu vecumu bērnu vecāku ikdienas atvieglošanai.

Raidījuma mērķis ir palīdzēt klausītājiem pārkāpt pāri mākslīgi izveidotajām domāšanas robežām, ka bērnu audzināšana ir temats, par ko jādomā un jāinteresējas tikai zīdaiņu vecākiem. Tāpēc radio raidījuma “Pietura vecākiem” vadmotīvs ir “Viss par bērnu audzināšanu – no piedzimšanas brīdim līdz pusmūža krīzei” – ar domu, ka vecāks ir vecāks arī tad, ja bērns ir pusaudža, jaunieša vai pieaugušā vecumā.
Raidījums atsaucas un izmanto Piesaistes teorijā (angļu val. – Attachment Theory) veidotu metodoloģiju – attiecību veidošanas/risināšanas un bērnu/jauniešu audzināšanas pieeju TBRI, kas ir pamatā visām “Centrs ZIN” izglītības programmām.

Radio raidījumā tiks runāts par aktualitātēm bērnu/ pusaudžu/ jauniešu audzināšanā un attiecību veidošanā, piedāvātas konkrētas praktiskas TBRI metodes, kā arī atbildēts uz klausītāju rakstiski uzdotajiem jautājumiem.

“Pietura vecākiem” iecerēts runāt par tādiem tematiem kā, piemēram: vai es kā pieaugušais apzinos savas vajadzības un māku tās piepildīt; kā aiz bērna uzvedības ieraudzīt viņa patieso vajadzību; 10 minūtes īpašais laiks divatā un saiknes veidošanas rotaļas. Tāpat tiks piedāvāti visiem zināmu ikdienas situāciju risinājumi: “Sakārto savu istabu!”; “Kamēr tu dzīvo manā mājā…” u.c. Tiks runāts arī par veselīgām robežām ar pusaudzi – kad “nē” ir “nē” un “jā” nav “varbūt”.

Raidījuma vadītāja Inga Oliņa pati ir mamma Anetei un Viesturam, sertificēta TBRI praktiķe, vecāku izglītības programmas pasniedzēja un “Centrs ZIN” programmu direktore. Savukārt Georgs Rubenis ir Elīzas tētis, sertificēts TBRI praktiķis, “Centrs ZIN” vadītājs, via Integralis kontemplācijas skolotājs, lektors, rakstnieks un publicists.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes