Basketbola treneris Jānis Gailītis par patriotismu: “Mums ir jācīnās”
Ar dziesmu par dzīvi

Basketbola treneris Jānis Gailītis par patriotismu: “Mums ir jācīnās”

14.07.2022, Foto: Personīgais arhīvs

“Radio SWH” jaunākajā raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” pie Jāņa Šipkēvica viesojas pieckārtējs Latvijas čempions basketbolā, savas zemes patriots, basketbola treneris ar uzvarētāja mentalitāti – Jānis Gailītis. Taujāts par patriotismu, kas viņā mīt, treneris norāda: “Mēs esam tas, kas mēs esam. Kā es saku vienmēr, – mums ir jācīnās.”

“Mēs mācāmies par valstīm, ar kurām mēs cīnāmies, viņu vēsturi, viņi atkal par mums mācās ģeogrāfiju. Mums vajag kaut kā ar viņiem sacensties, ar visām lielvalstīm. Mums ir jābūt efektīviem, ir jāstrādā kopā visiem, mums ir jādara kaut kas, ko viņi nav gatavi darīt gan sportā, gan citur,” saka Gailītis, “Es esmu redzējis lielās izlases, stāvējis blakām, kad puiši dzied himnas. Nesen, piemēram, ar to pašu Serbiju, un es domāju, ka neviens klubs nekad nevarēs tādu emociju piedāvāt nevienam.”

Basketbola treneris uzskata, ka pārstāvēt valsti jebkādā formātā un nozarē ir jau kaut kas ļoti liels. Taujāts par to, kāpēc viņaprāt par basketbolistiem īsti neviens nerunā, ka kāds būtu ar mieru noslēgt līgumu vai spēlēt kādā no Krievijas komandām, salīdzinot ar hokeja pasauli, Gailītis norāda, ka nevaram vērtēt un salīdzināt: “Hokeja tirgus ir ļoti maziņš, un Krievija ir liels spēlētājs.”

“Basketbolā Krievija ir salīdzinoši maziņš spēlētājs. Mums vienmēr ir iespējas citur, bet tajā pašā laikā – es nezinu nevienu basketbolistu, kurš būtu gatavs šādas izvēles šodien izdarīt. Es stāvēšu ar visām, cik es varu stāvēt, par to, lai, ja kāds šāds būs, lai viņš nekad arī nespēlētu izlasēs,” uzskata Gailītis.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes