13.maijs: Vītoliņš: Mača iznākumu bija jāizšķir, spēlējot piecatā pret trim pretiniekiem
Pasaules čempionāts hokejā

13.maijs: Vītoliņš: Mača iznākumu bija jāizšķir, spēlējot piecatā pret trim pretiniekiem

14.05.2023

Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš pēc neveiksmes mačā ar Slovākiju (1;2) atzina, ka viņam ir divējādas sajūtas – pašatdeve un disciplīna bija augstā līmenī – netika nopelnīts neviens noraidījums, uz spēlētāji daudz strādāja. Tajā pašā laikā hokejs bez kļūdām nav, un pretinieks mūsējās izmantoja pāris reižu vairāk. “Kaut arī mums bija pietiekami daudz momentu, lai spēli izlīdzinātu vai izvirzītos vadībā, pietrūka aukstasinība un pareizais lēmums konkrētā situācijā. Es saprotu, kā tas ir, kad publika tevi dzen, tu esi viss putās un skrien, bet šoreiz tā sanāca,” atzina komandas vadītājs. No otrās trešdaļas vietām tika samainīti Rodrigo Ābols un Deniss Smirnovs, un, Vītoliņa ieskatā, tā dēvētās “triecienmaiņas” (Ķēniņš-Ābols-Balcers) atjaunošana atmaksājās, jo parādījās dinamika. Vienlaicīgi treneris atzina, ka mača iznākumu bija jāizšķir, spēlējot piecatā pret trim pretiniekiem, taču atkal pievīla lēmumu pieņemšana: “Tās kombinācijas, kas ir saspēlētas treniņos, neizgāja. Varbūt pār ilgu gatavojām, bet tur vajadzēja izlemt spēles likteni.” Vītoliņš piebilda, ka skaitliskā vairākuma izspēlēs nav izslēgtas izmaiņas, un kādā no treniņiem tajās varētu vairāk iesaistīt Rūdeolfu Balceru, kurš izlasei pievienojās vien pāris dienas pirms čempionāta.

Viņš arī uzsvēra, ka turnīrs ir tikai sācies, un ir aizvadīti tikai divi mači, tādēļ komandai ir jābūt gatavai pirmdien gaidāmajai spēlei pret Čehiju. “Ir izaicinājums – zaudējām slovākiem jāvinnē čehi. Viņi nekad nav vinnēti, bet vienmēr kaut kas notiek pirmoreiz. Ja pašatdeve un disciplīna būs tāda pati kā šodien, realizācijā varbūt vairāk paveiksies,” sacīja treneris.

Savukārt par pirmajās divās spēlēs ātri (jau pirmajā minūtē) ielaistajiem vārtiem Vītoliņš norādīja, ka šoreiz mazliet nepaveicās, jo “ripa pārlēca pāri Jāņa [Jaka] nūjai, viņš gribēja to mest ārā no zonas gar apmali, kā bijām runājuši, pārējie par ātru aizskrēja uz pozīcijām, kur ripai vajadzēja būt, taču tā palika uz vietas, un tas mums maksāja vārtus.” Otrie zaudēti vārti gan bijuši uz pašu spēlētāju sirdsapziņas: “Pārāk sakoncentrējāmies uz to, ka pārķersim ripu, un nogulējām divus pretiniekus vārtu priekšā. Kā jau teicu, bez kļūdām neiztikt, bet prioritāte ir aizsardzība, un tad jau izveidosies arī momenti uzbrukumā.”

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes