14.maijs. Vītoliņš: Vajag vēl vairāk strādāt, jo veiksme vienmēr palīdz stiprākajiem

14.maijs. Vītoliņš: Vajag vēl vairāk strādāt, jo veiksme vienmēr palīdz stiprākajiem

15.05.2023

Šodienas treniņa Latvijas izlases slīpēja sadarbības vairākumā, turklāt bija veiktas izmaiņas uzbrucēju virknējumos. Kopā ar Rodrigo Ābolu un Kasparu Daugaviņu slidoja Rūdolfs Balcers, attiecīgi Toms Andersons tika aizrotēts pie Denis Smirnova un Ronalda Ķēniņa. Vietām samainīti arī Mārtiņš Dzierkals un Miks Indrašis. Par viņu jaunajiem maiņas partneriem kļuvuši attiecīgi Oskars Batņa un Roberts Bukarts, un Andris Džeriņš un Rihards Bukarts.

Kā skaidroja galvenais treneris Harijs Vītoliņš, “kaut kas ir jāpamaina, lai būtu jaunas emocijas, jauni varianti. Lai uz nākamajām spēlēm mums ir opcijas, ja kaut kas neaiziet. Mēs zinām, pie kā var atgriezties, kas strādāja, bet uz šo mirkli gribas kaut ko jaunu. Treniņā sanāca visai labi, cerams, ka tas viss pāries arī spēlē.” Taujāts, kā atsiet vaļā vārtu guvumu maisu, Vītoliņš norādīja, ka, pirmkārt, ir jāstrādā: “It kā jau mēs mēģinām spēlēt vienkārši, bet neveicas, ka metam garām tukšiem vārtiem vai trāpām pa štangām. Laikam vajag vēl vairāk strādāt, jo veiksme vienmēr palīdz stiprākajiem.”

Trenera ieskatā, no Čehijas izlases pirmdien ir gaidāma aktīva spēle, lai gan čempionāta pirmo maču pret Slovākiju cehi sāka negaidīti pasīvi. “Šogad mēs redzam, ka viņi sāk spēlēt savu aizsardzību un ir redzams somu trenera rokraksts – uzreiz kā kaut kas, atdot laukumu un sagaidīt. Tāpēc arī treniņā izmēģinājām uzbrukuma iesākšanas vingrinājumus, lai tad, kad čehi pāries aizsardzībā, mēs zinātu, kā ātrumā tikt pāri vidējai zonai. Tā kā gatavojam savu, bet vērojam arī čehus un skatāmies, kā viņi no spēles uz spēli maina taktiku,“ skaidroja Vītoliņš. Viņš arī atklāja, ka pret Čehiju vārtu drošība atkal tiks uzticēta Artūram Šilovam.

Pēc treniņa Latvijas izlases spēlētājiem tika iedota brīva pēcpusdiena, lai varētu aizbraukt uz mājām un apsveikt mammas Mātes dienā. Vienlaicīgi treneris atzina, ka pēc pirmajās spēlēs piedzīvotājiem zaudējumiem komandā optimisms nedaudz ir mazinājies: “Ja paskatās, pret kādiem pretiniekiem spēlējām, nav nekāda traģēdija. Vienmēr jau savās mājās gribējās no divām spēlēm izvilkt vismaz vienu uzvaru, man šķiet, pret slovākiem mēs bijām pelnījuši vismaz vienu punktu. Bet tas ir tikai sākums, un vēl pietiekami daudz spēļu, lai mēs to visu pagrieztu tajā virzienā, kādā to gribam redzēt.” Lai pirmoreiz Pasaules čempionātos pārspētu Čehiju, Vītoliņa ieskatā, ir nepieciešama disciplīna un laba aizsardzība, jo spēlē pret Slovākiju Latvijas izlase ir pārāk daudz domājusi par pretuzbrukumiem un devusi pretiniekiem divas kļūdas, kurām nevajadzēja būt. “Gribam pievērst spēlētāju uzmanību tam, ka aizsardzība ir prioritāte. Ja tā būs stabila, tad cerēsim, ka iemetīsim,” uzsvēra treneris.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes