16.maijs. Dārziņš: Lai uzvarētu, ir jāspēlē labi

16.maijs. Dārziņš: Lai uzvarētu, ir jāspēlē labi

16.05.2023

Latvijas izlases treneris Lauris Dārziņš pēc šodien aizvadītā vieglā treniņa atzina, ka izlasei pēc uzvaras pār Čehiju joprojām ir labas emocijas, taču treneri tās cenšas turēt līdzsvarā visas turnīra garumā, un tikai pēc tā noslēguma “varēs slīgt eiforijā vai durt galvas zemē. Priekšā ir svarīgas spēlēs, lai nezustu vakardienas uzvaras vērtība, tas jānostiprina ar sniegumu nākamajos mačos.” Viņš uzsvēra, ka šodien spēlētājiem ir atjaunošanās diena, jo pēdējās teju desmit dienas ir bijis spraigs režīms, intensīvs spēļu un treniņu grafiks. Dārziņš atzina, ka pēc mača ar Čehiju izlases dakteriem ir darba pilnas rokas – “ir traumas, ir sāpes, bet katrs šobrīd var dot pienesumu tuvu maksimumam un esam priecīgi, ka mums nav jāveic sastāvā kādas kardinālas rokādes. Protams, visam ir sava robeža, bet šobrīd visi ir uz strīpas.”

Runājot par rītdienas spēli pret Norvēģiju, kuras sastāvā ir desmit debitanti, Dārziņš uzsvēra, ka, lai uzvarētu, ir jāspēlē labi. Par to Latvijas izlase pārliecinājās jau sagatavošanās posmā pret Poliju, kas bija tuvu optimālajai formai, bet mūsējiem bija sagatavošanās posma pirmā nedēļa, un spēle tika zaudēta, “lai gan varbūt vēl varam apgalvot, ka individuālās meistarības ziņā esam klasi pārāka komanda.” Treneris uzsvēra, ka vēl tiks pētīta norvēģu šīs dienas spēle pret Slovēniju, lai noskaidrotu, vai viņi taktikā nav ieviesuši kādas izmaiņas, taču viņš prognozēja, ka arī rīt būs spraigs duelis. Dārziņš atklāja, ka treneriem jau ir skaidra vārtsarga izvēle nākamajam mačam, taču neko sīkāk par to neatklāja.

Taujāts par to, kad beidzot Latvijas izlasē sāks gūt vārtus skaitliskajā vairākumā, Dārziņš uzsvēra, ka pēdējā mačā treneriem patika gan izspēles, gan spēlētāju savstarpējā ķīmija, un “mums joprojām ir ticība, ka vairākums var būt tas, kas var izšķirt spēles mums labu.” Patlaban treneri arī plāno saglabāt uzbrucēju virknējumus tādus, kādi tie bija iepriekšējā mačā. “Ir spēlētāji, kuriem šodien vēl ir jāapmeklē dakteri vai jāizbrauc uz kādu procedūru. Mēs vadāmies arī pēc katra spēlētāja sajūtām, bet kopumā labprāt saglabātu šādus virknējumus. Arī kad sāk krāties nogurums, mums ir tādi džeki kā [Renārs] Krastenbergs. Domāju, ka arī viņam būs sava loma šajā čempionātā,” norādīja Vītoliņš.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes