17.maijs. Daugaviņš: Mēs neceram, ka Pasaules čempionātā kaut būs viegli
Pasaules čempionāts hokejā

17.maijs. Daugaviņš: Mēs neceram, ka Pasaules čempionātā kaut būs viegli

17.05.2023

Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš pēc grūtās uzvaras ar 2:1 pār Norvēģiju atzina, ka neviens komandā necer, ka Pasaules čempionātā kaut kas būs viegli. “Paši redzat, ka pasaules hokeja līmenis ir izlīdzinājies, un mūs vairs neviens neuzskata par favorītiem. Jā, sākām ar paviršām kļūdām, kas viņiem iedeva iespējas skriet pretuzbrukumos. Pēc pirmā perioda ģērbtuvē izrunājām, ka mums jāspēlē tas hokejs, kādu spēlējām aizvakar – it kā vienkāršu, bet jaudīgu un no tā izveidojām 2:0 pārsvaru. Tad atkal mazliet palaidāmies, bet šādos brīžos ir svarīgi, ka nostrādā raksturs. Man šķiet, trešajā periodā mēs nobloķējām kādas piecpadsmit ripas brīžos, kad tas bija jāizdara, un trīs punkti ir kabatā,” sacīja uzbrucējs.

Viņš piekrita, ka spēles ievadā no ritma komandu izsita arī daudzie noraidījumi, jo spēles laiks starp spēlētājiem nesadalās vienmērīgi. Tādēļ spēles disciplīnai vienmēr jābūt pirmajā vietā. Daugaviņš uzsvēra, ka nekādu smagu pārrunu pēc pirmās trešdaļas ģērbtuvē nav bijis: “Nav tā, ka mums ir baigi jābļauj virsū. Paši pacēlām latiņu mačā ar Čehiju tādā līmenī, kādā mēs gribētu, kad cīnījāmies par katru kvadrātmetru, visur viens otram palīdzējām. It kā nebija nekādas skaistas kombinācijas, par vienu, diviem metriem bīdījām ripu uz priekšu, zinot, ka partneris to savāks. Pārtraukumā tā arī pateicām – atceramies, ko mēs darījām pirms divām dienām, un mēģinām to izdarīt arī šodien. Tas ir tas, kā mēs gribētu spēlēt tālāk. Protams ne vienmēr sanāks, bet mēs centīsimies.”

Lai gan vieni no vārtiem tika gūti skaitliskajā vairākumā, jau otro reizi turnīrā palika neizmantots lielais vairākums, teju divas minūtes spēlējot piecatā pret trim pretiniekiem. “Draudzības spēlēs mums bija kombinācijas, sametām vārtus, pēc tam bija spēle ar Kanādu, kas perfekti spēlē mazākumā, un tad mēs sākam atkal drusku aiziet uz kaut ko citu. Ir jāatgriežas pie tā, ar ko sākām. Ilgtermiņa iestrādes vienmēr ir labākas nekā katru brīdi kaut ko mainīt, un būs tie momenti. Brīžos, kad visi grib iemest, nekas nesanāk. Ir jābūt vēsai galvai un jāpieturas pie izspēlēm, kas ir uztrenētas,” skaidroja kapteinis.

Pa to, ka pašam nevienu no savām iespējām neizdevās realizēt, Daugaviņš nebēdāja: “Šo spēli mēs uzvarējām, varbūt nākamajā man sanāks iemet, un vis būs kārtībā!”

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes