19.maijs. Daugaviņš: Uzvarēt palīdzēja raksturs un laba aizsardzība, svarīgos brīžos pavilka Šilovs

19.maijs. Daugaviņš: Uzvarēt palīdzēja raksturs un laba aizsardzība, svarīgos brīžos pavilka Šilovs

19.05.2023

Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš pēc spēles ar Slovēniju (3:2), kurā viņš izcēlās ar gūtiem vārtiem un tika atzīts par mača labāko spēlētāju mūsu valstsvienībā, atzina, ka uzvarēt palīdzēja raksturs un laba aizsardzība, kā arī svarīgos brīžos komandu pavilka vārtsargs Artūrs Šilovs, taču piebilda, ka pēc mača ir arī daudz jautājumu. Viņš uzsvēra, ka šajā turnīrā pats galvenais ir izcīnīt trīs punktus, un nav būtiski, ka tas tiek paveikts. “Ja mēs zaudējam, tad sakām – oi, skaisti zaudējām. Kā uzvaram – atkal slikti. Mums ir svarīgas uzvaras. Ne tikai mēs to sakām, bet visā turnīrā komandu spēku samērs ir tik ļoti izlīdzinājies, ka nebūs vieglu ne pret vienu komandu – ne šodien, ne rīt. Ir jācīnās, jānoķer tas vilnis un emocijas laukumā un, kad iet spēle, ir jātur, jo tu zini, ka būs arī kādā brīdī nogrieznis, kurā būs smagi. Šodien mēs atkal sev pakutinājām nervus, jo it kā sākam spēlēt labi, tad viena kļūda, un ielaižam golu no nekā, un atkal tu pazaudē to vilnīti, kas tevi dzina uz priekšu.”

Lai arī vieni vārti šodien tika gūti vairākumā, joprojām šajā spēles elementā Latvija ir viena pēdējām čempionātā. Daugaviņš norādīja, ka spēlētāji paši sevi pārāk daudz kritizē, jo ir momenti, un gūtie vārti agri vai vēlu atnāks. “Ja nebūtu nekādu momentu, tad būtu jādomā, bet mēs tos veidojam. Paši pārāk daudz par to pārdzīvojam,” sacīja kapteinis. “Protams, ka spēlējam savu skatītāju priekšā un gribam būt perfekti, bet ir jāapzinās, ka būs kļūdas. Svarīgi ir nekrist panikā, jo fani dzīs uz priekšu un būs emocijas. Ir jāatrod tas vilnis un jāizmanto, jāiemet divus, trīs golu. Ja iet spēle, tā ir jāņem savās rokās. Ja kaut kas neies, ir pacietīgi jānostāv. Tā mēs te spēlējam.”

Daugaviņš atzina, ka uz nākamo spēli izlasei ir jāuzlabo viss, jo katru dienu jācenšas būt labākiem. Tajā pašā laikā viņš uzsvēra, ka komanda rītdienas mačam būs fiziski gatava. Svarīgi pret Kazahstānu būs labi aizvadīt spēles sākumu un pirmo trešdaļu.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes