19.maijs. Džeriņš: Divpadsmit gados pasaules čempionātos nevienu vieglu spēli neesmu piedzīvojis

19.maijs. Džeriņš: Divpadsmit gados pasaules čempionātos nevienu vieglu spēli neesmu piedzīvojis

19.05.2023

Latvijas izlases uzbrucējs Andris Džeriņš pēc uzvaras ar 3:2 pār Slovēniju uzsvēra, ka galvenais ir trīs izcīnītie punkti. Taujāts, vai bija gaidījis, ka spēle izvērtīsies tik sarežģīta, viņš atsmēja: “Tu esi kādreiz čempionātā redzējis mums kādu nesarežģītu spēli? Domāju, ka es 12 gados nevienu tādu spēli neesmu piedzīvojis. Visas spēles ir grūtas, nav tādu vieglu spēļu.”

Pats Džeriņš šajā mačā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, un, runājot par pirmajiem vārtiem, kas tika gūti pēc straujas pārejas uzbrukumā un skaistas kombinācijas, viņš atklāja, ka treneri spēlētājiem piedāvāja variantus, ka iziet no savas zonas, un viņa virknējums izvēlējies piemērotāko. “Tā sanāca, ka viss pa rokām sakrita un gols, lūdzu. Redzēju, ka Riča skrēja, man vajadzēja viņam iespēlēt, lai viņš var iemest. Viņš, protams, arī labi sagrupējās. Tas nebija viegls metiens, goda vārds,” uzsvēra Džeriņš.

Savukārt otrajā vārtu guvumā viņš izcēla Riharda Bukarta brāļa Roberta aso metienu, un komandas biedrus, ka aizsedza vārtsargam redzamību, nevis paša uzvarēto iemetienu: “Iemetienus nevinnē tikai centrs, bet visa maiņa kopā. Ja visi izdara savu darbu, tad arī tie iemetieni nāk. Uzvaram kopā, zaudējam kopā, visu darām kopā!”

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes