20.maijs.Rihards Bukarts: Šķiet, ka fani ik palaikam iemieg. Laikam baigi tek aliņš.

20.maijs.Rihards Bukarts: Šķiet, ka fani ik palaikam iemieg. Laikam baigi tek aliņš.

21.05.2023

Latvijas izlases uzbrucējs un pirmo vārtu autors Rihards Bukarts pēc pārliecinošās 7:0 uzvaras pār Kazahstānu uzsvēra, ka Latvijas hokejisti uz maču izgāja fokusēti, saprotot, kāda ir spēles likme. Svarīgi, ka izdevās arī pirmajiem gūt vārtus, ka ne vien elektrizēja pašus spēlētājus bet arī “ieslēdza fanus, un tad jau tā spēle aizgāja viegli”. Pats Bukarts pēc vārtu guvuma vēl vairāk uzkurināja publiku: “Man šķiet, ka viņi ik palaikam nedaudz iemieg. Laikam baigi tek aliņš, bet mums atbalsts ir vajadzīgs. Turklāt, kad līdzjutēji ir skaļi un visi bļauj “Latvija, Latvija”, arī pretiniekiem ir loti grūti spēlēt, un tas viņiem rada mandrāžu. Tā kā mums bija pret Kanādu – mēs tik sen nebijām spēlējuši pie tādas atmosfēras, un tas mūs nedaudz “pakratīja”, bet, ejot spēlēm, mēs pie tā pieradām.”

Bukarts negribēja piekrist, ka šīs dienas mačs bija labākais Latvijas izlases izpildījumā tiktāl šajā turnīrā, jo, viņaprāt, tāda bija spēle pret Čehiju, jo “tā bija vēsturiska uzvara un daudz grūtāka spēle nekā šī.” Viņš arī uzvēra, ka Kazahstānas hokejisti izpumpējās iepriekšējā mačā pret Slovākiju, un laukumā arēja just, ka Latvijas spēlētājiem atpūtai bija par četrām stundām vairāk.

Uzbrucējs arī atzina, ka mača izskaņā komandas biedri ļoti centās palīdzēt vārtsargam Artūram Šilovam nosargāt sauso uzvaru: “Pēc otrās trešdaļas runājām, ka labas komandas no viduvējām atšķiras ar to, ka pie rezultāta 5:0 trešo periodu aizvada ar tikpat labu spēles kvalitāti arī aizsardzībā, nečītojot, un mēs to izdarījām ļoti perfekti.”

Bukarts norādīja, ka gaidāmās divas brīvdienas, kad Latvijas izlasei nav paredzētas spēles, būs tieši laikā, jo “ir daudz traumas un daudz džeki spēlē uz špricēm. Šī atpūta mums ļoti noderēs. Priekšā ir smaga spēle, ko paši apzināmies, bet domāju, ja visa Latvija tam ticēsim, tā Šveicei nebūs viegla pastaiga, kā tas viņiem ir bijis līdz šim.”

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes