20.maijs. Vītoliņš: Patīkami, ka spēlējām tā, kā mēs varam

20.maijs. Vītoliņš: Patīkami, ka spēlējām tā, kā mēs varam

21.05.2023

Latvijas izlases galvenais treneri pēc otrās pārliecinošākās Latvijas izlases uzvaras Pasaules čempionātu augstākās divīzijas vēsturē kopš 1997.gada (toreiz ar 8:0 tika pieveikta Vācija, tagad ar 7:0 – Kazahstāna) atzina, ka komandas sniegums viņu priecēja. Spēlētāji izmantojuši savu ātrumu, arī kopumā spēlēts ar īsām maiņām un netika ļauts Kazahstānai izpaust savu meistarību. Vītoliņš arī uzsvēra, ka izlase turpināja spēlēt disciplinēti visas 60 minūtes, kas nosaka atšķirību starp labu un viduvēju komandu: “Tas ir tas, ka pirmkārt tu sajūti uzvaras garšu, kad tu zini, ka vai vinnēt, ka tev sanāk, ka iemet. Protams, arī rezultāts radīja pārliecību, bet tas ir labi. Man patika, ka mēs trešajā periodā spēlējām tāpat, kā rezultāts būtu 0:0 vai 1:0. Mums nebija pārgalvības, kad divatā mēģinātu palikt pie tālās zilās līnijas un mēģinātu aizskriet pretuzbrukumā. Mēs visi spēlējām no aizsardzības, un tas maini iepriecināja. Ka puiši līdz pēdējai sekundei spēlēja tā, kā mēs no viņiem prasām.”

Vītoliņš norādīja, ka neviens gols nebija paviršs, bet gan labi izspēlēts. Viņa ieskatā pretinieku salauza Mārtiņa Dzierkala vārtu guvums otrās trešdaļas ievadā, “kur viņš līda uz vārtiem un ar visiem vārtiem ienesa ripu iekšā. Savā ziņā parādījām, ka, ja gribam, tad varam.”

Treneris atzina, ka savainojuma dēļ čempionāts ir beidzies aizsargam Robertam Mamčicam, kuram ir konstatēta diska trūce, un viņa vietā tiks pieteikts Kristians Rubīns. Muguras sāpes izjūt arī uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, taču viņš pēc atpūtas varēs piedalīties mačā pret Šveici. “Bez traumām neiztikt. Puiši parādīja raksturu, arī pie 7:0 metās zem ripām. Zilumi ir visiem, arī Zīlem, kurš sēž ģērbtuve, apkrāvies ar ledus maisiem,” sacīja Vītoliņš.

Viņš piebilda, ka divas brīvdienas pirms spēles ar Šveici komandai lieti noderēs: “Ir aizvadītas divas spēles pēc kārtas, atdotas daudz emocijas. Lai vai kā, četras uzvaras pēc kārtas arī rada patīkamu sajūtu, un puišiem vajag ar vēsu galvu mazliet atiet un gatavoties nākamajai spēlei.” Šodien komandai ir paredzēta kopīga fotografēšanās un brančs, bet pēc tam spēlētāji varēs aizbraukt pie ģimenēm. Vakarā atkal visi sapulcēsies viesnīcā.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes