21.maijs. Ankipāns: Labi, ka puiši atrada spēkus izcīnīt uzvaru pār čehiem, tas bija lūzuma punkts

21.maijs. Ankipāns: Labi, ka puiši atrada spēkus izcīnīt uzvaru pār čehiem, tas bija lūzuma punkts

21.05.2023

Kādreizējais Latvijas izlases uzbrucējs pēc sešām nospēlētājām spēlēm sarunā ar Radio SWH atzina, ka noskaņojums ir labās nekā pēc pirmajiem diviem mačiem. “Labi, ka puiši atrada spēkus izcīnīt uzvaru pār čehiem. Domāju tas bija lūzuma punkts, lai iegūtu pārliecību, lai spēlētu arī pret it kā zemāka līmeņa komandām. Ļoti labi, ka spējām pret norvēģiem, slovēņiem un kazahiem paņemt maksimālo punktu skaitu. Viss pagaidām ir ļoti pozitīvi,” vērtēja tagadējais treneris. Viņa ieskatā Latvijas spēles stils kopš turnīra sākuma nav mainījies – tas ir pragmatisks un nosvērts hokejs: “Bija momenti, kad slovēņi un norvēģi mūs iespieda zonā, bet mēs izturējām, lieki neskraidījām forčekā un netērējām enerģiju. Pagaidām tas strādā, puikas jūtas komfortabli, un tā ir laba zīme,” uzsvēra Ankipāns.

Runājot par uzsvara likšanu uz vienu vārtsargu, viņš skaidroja, ka tā hokejā gadās: “Teiksim godīgi, Šilovs Elvi Merzļikinu pagājušajā gadā nokoda, un jau no tā čempionāta nāk līdzi tas, ka puikas ar viņu jūtas drošāk uz laukuma. Es atceros 2016.gda čempionātu, kad strādājām ar Beresņevu, toreiz bijām ar Edgaru Masaļski un to pašu Merzļikinu, kurš tobrīd spēlēja Lugano. Tā čempionāta laikā viņš nokoda Masaļski, un tad jau aizgāja viņa laiks. Dod Dievs, ka Merzļikins sakārtos savu veselību un, pirmkārt, mentāli savu galvu, kas vārtsargam ir visarežģītākais, tad mums būs divi supervārtsagri, un varēsim iedot arī atpūtu. Taču šobrīd Šilovs ir uz viļņa. Nevar teikt, ka viņam būtu ļoti daudz darba, bet īstajos brīžos viņš izvelk, kas komandai dod lielu pārliecību. Arī šodien spēles sākumā viņš izvilka izgājienu viens pret vienu, un mēs uzreiz iemetām atpakaļ golu Tas ir liels trieciens pretiniekam.”

Ankipāns atzina, ka spraigā cīņa par ceturtdaļfinālu, kad iepriekšējās spēlēs Latvijas izlase nevarēja atļauties zaudēt ne punkta, spēlētājiem uzliek papildus atbildību: “Spēlēs pret Slovēniju un Norvēģiju varēja just to lielo stresu, kad spēlētājus dažos brīžos kratīja, bet čaļi izturēja, un tas ir ļoti labi.” Tajā pašā laikā viņš norādīja, ka tagadējā izspēles kārtība ar septiņām grupu turnīra spēlēm Latvijas izlasei ir daudz parocīga nekā senāk, kad pirmajā čempionāta stadijā bija tikai trīs spēles, un viena no tām bija obligāti jāuzvar, lai tiktu tālāk. Ankipāns arī uzsvēra, ka šogad ir izveidots mūsējiem ļoti pateicīgs spēļu kalendārs.

Viņš pauda pārliecību, ka Latvijas izlase jau līdz spēlei ar Šveici būs nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā, kas nozīmētu, ka Slovākijai jāzaudē kaut punktu atlikušajās spēlēs pret Slovēniju un Norvēģiju. Ja tomēr šī prognoze nepiepildīsies, Ankipāna ieskatā Latvijas izlasei izšķirošajā mačā ir jāspēlē ļoti disciplinēti: “Šveice izskatās ļoti sabalansēta. Tā ne tuvu nav tā komanda, kas bija Rīgā uz pārbaudes spēlēm. Manā uztverē viņi dotajā brīdi ir vieni favorītiem visā čempionātā. Te es laikam uzlikšu papildu slogu Artūram Šilovam, bet, ja līdzšinējās spēlēs viņam bija jāglābj komandu divas, trīs reizes mačā, tad otrdien tie būs astoņi, deviņi momenti, kurus viņam vajadzētu izvilkt aiz ausīm. Arča Irbe to ir darījis, lai viņš iedod padomus, kā sagatavoties!”

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes