24.maijs. Dārziņš: Pret zviedriem pēdējos mačos pietrūcis viens gols, laiks lauzt šo tradīciju.

24.maijs. Dārziņš: Pret zviedriem pēdējos mačos pietrūcis viens gols, laiks lauzt šo tradīciju.

24.05.2023

Pēc izcīnītās uzvaras pār Šveici šodien Latvijas izlasei bija atslodzes diena, un ledus treniņā piedalījās vien vārtsargi Ivars Punnenovs un Kristers Gudļevskis, četri laukuma spēlētāji – Kārlis Čukste, Arvils Bergmanis, Dans Ločmelis un Georgs Golovkovs -, kā arī visi treneri, izņemot Hariju Vītoliņu, turklāt Artūrs Irbe saviem kolēģiem pāris vingrinājumos lika tā paskraidīt, ka Laurs Dārziņš no laukuma nogāja aizelsies un pamatīgi nosvīdis. Viņš sarunā ar žurnālistiem atzina, ka arī šodien noskaņojums ir labs, jo “sportā ir forši, kad tu vinnē, bet pirms turnīra jau sarunājām emocijas turēt stabilā režīmā. Mums ir prieks, ka kaut kas sanāk, cenšamies uzlabot lietas, kuras nesanāk, bet eiforija vai bēdas būs pēc čempionāta, un izdarīsim maksimāli visu, lai tuvotos eiforijas stāvoklim. Domāju, ka esam uz pareizā ceļa.”

Runājot par ceturtdaļfināla pretiniekiem Zviedrijas izlasi, Dārziņš atzina, ka pēdējās spēlēs uzvarai allaž ir pietrūcis pavisam nedaudz: “Atceros, džeki spēlēja ceturtdaļfinālā pret viņiem, bija goliņš par īsu, olimpiādē goliņš par īsu, kur pēdējās sekundēs tikām līdz kvalitatīva metienam, bet neizlīdzinājām, pagājušajā čempionātā arī ar vienu golu zaudējām. Laiks lauzt šo tradīciju.” Pēc vakardienas spēles trenerim jau bija sagatavots materiāls par nākamajiem pretiniekiem, un Dārziņš mazliet sācis iepazīties ar viņu vārtsargu spēli. “Kamēr darbojamies uz ledus, tik gatavots videomateriāls, ko rādīt komandai. Mēs, treneri pirms komandas sapulces sanāksim kopā, saliksim visu pa plauktiņiem un dosim tālāk informāciju komandai,” par darba plānu sacīja kādreizējais Latvijas izlases uzbrucējs.

Vaicāts par aizsarga Kristapa Zīles veselību (viņam mačā pret Šveici ripa spēcīgi trāpīja pa vaigu), Dārziņš pauda pārliecību, ka viņš būs gatavs nākamajam mačam. “Laikam izbīlis bija visiem, izņemot viņu, jo viņš spēj turēt triecienu. Domāju viņš būs ierindā. Skaidrs, ka medicīnas kabinets tiek apmeklēts un čempionātam ejot uz priekšu, tur ir arvien vairāk klientu, bet kopumā džeki tiek galā gan ar savu funkcionālo stāvokli, gan sasitumiem,” uzsvēra treneris.

Savukārt, atbildot uz jautājumu, vai viņā pašā spēlētājs ir nolikt pilnībā malā, vai tomēr vakardienas mačā bija vēlme lēkt laukumā un palīdzēt, Dārziņš sacīja: “Es domāju, ka jebkurš latvietis, ja viņam jautātu “Vai gribēji būt laukumā?”, teiktu jā, gribēju. Bet ir jāapzinās sava vieta un laiks, un tādā ziņā es esmu mierā ar savu lēmumu. Bet arī kā treneris tu esi klātesošs, un izbaudījām emocijas pilnībā gan uz treneru soliņa, gan džeki laukumā. Spēles laikā videokubā redzējām arī to, kas darījās apkārt arēnai, tas bija izcili!” Viņš uzsvēra, ka komanda jūt līdzjutēju atbalstu visa turnīra garumā. Arī pēc smagnējā sākuma fani nenovērsās un aizpildīja “Arēnu Rīga” nākamajās spēlēs, un vakar bija kulminācija.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes