16.maijs. Mamčics: Vakar bišķi papriecājāmies, bet ir jākoncentrējas uz nākamo spēli.

16.maijs. Mamčics: Vakar bišķi papriecājāmies, bet ir jākoncentrējas uz nākamo spēli.

16.05.2023

Pēc vakardienas uzvaras (4:3, papildlaikā) pār Čehiju Latvijas izlases spēlētājiem šodien bija ļauts izvēlēties, vai doties uz “Daugavas” Ledus halli, vai “Arēnā Rīga” darboties svaru un trenažieru zālē. Rezultātā kopā ar treneriem Lauri Dārziņu, Raimondu Vilkoitu, Artūru Irbi un Peteri Nummelinu slidoja divi vārtsargi – Ivars Punnenovs un Kristers Guļevskis – un četri laukuma spēlētāji – Roberts Mamčics, Dans Ločmelis, kā arī pagaidām čempionātam vēl nepieteiktie Arvils Bergmanis un Renārs Krastenbergs.

Mamčics, taujāts par sajūtām pēc vakardienas grūtās spēles un skaistās uzvaras, pēc treniņa sarunā ar Radio SWH atzina, ka uzvarēt vienmēr ir patīkami: “Vakar bišķi papriecājāmies, un šodien ar labu garastāvokli ir brīvāka diena, bet ir jākoncentrējas uz nākamo spēli. Nedrīkst daudz priecāties, ir jāiet tālāk, katra spēle būs svarīga.” Aizsargs atzina, ka pēc spēles bijis grūti aizmigt, taču grūtāk esot izdarīt pēc zaudējumiem, kad vairāk analizē kļūdas. Kad tiek dota izvēle, viņš labprāt dodoties uz ledus treniņu paslidot un pamētāt ripu pa vārtiem, jo “tur ir brīvāka atmosfēra, galvenais treneris tā neskatās, un var pamēģināt ko jaunu.” Šodien treniņā strādāts ar dažādiem uzdevumiem, beigās arī spēlētāji uzspēlējuši pret treneriem, un spēlētāji uzvarēja. Mamčics gan smejoties piekrita, ka, iespējams, tā nevajadzēja darīt, jo turpmāk treneri var likt pāri darītājiem treniņos strādāt smagāk.

Pret rītdienas pretiniekiem norvēģiem Mamčics pēdējoreiz spēlējis pagājušajā pasaules čempionātā Tamperē. Vaicāts, ko no pretiniekiem sagaidīt rīt, viņš prognozēja, ka norvēģi spēlēs agresīvi, jo abām komandām ir nepieciešami punkti. Viņš arī norādīja, ka Latvijas izlases spēlētāji pēc vakardienas uzvaras ir nolaidušies uz zemes: “Visi saprot, ka ir forši, ka pirmoreiz vēsturē uzvarējām Čehijas izlasi, bet, kā jau treneris uzreiz pēc spēles teica – mēs visi saprotam, ka čempionāts ir tikai sācies, un mums vēl ir priekšā četras spēles. Jāgatavojas katrai spēlei un katrā jāmēģina izcīnīt maksimumu punktu.”

Galvenais treneris Harijs Vītoliņš pēc vakardienas mača atzina, ka vairāki spēlētāji ir iedzīvojušies savainojumos, taču pašam Mamčicam viss esot kārtībā: “Pēc katras spēles, ja ieiesiet ģērbtuvē, redzēsit, ka daudzi sēž ar ledus pakām. Paši arī redzējāt, kā vakar čaļi bloķēja metienus. Protams, tas nav patīkami, ir jātur ledus, lai ātrāk pāriet sāpes. Bet domāju, ka vairākiem džekiem jau šodien viss būs okei, un rīt visi būs gatavi spēlēt uz simt procentiem!”

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes