Par aktuālo Rīgā (07.05.15)

Par aktuālo Rīgā (07.05.15)

08.05.2015

#1348 Māris Freimanis 2015-04-16 15:59:34

Labdien, Arī es gribētu painteresēties par ielu stāvokli Rīgas pilsētā un konkrēti par Lestenes un Mežotnes ielām Bieriņu rajonā. Pagajušajā gadā tās tika uzraktas velkot ūdeni un kanalizāciju šobrīd tās ir daudz sliktākā stāvoklī nekā pirms šo darbu veikšnas. Līdz ar to vēlos uzdot divus jautajumus vai projektējot un ierīokojot kanalizāciju ir ieprojektēta arī notekūdens savākšana, kā arī to KAD BEIDZOT šīs ielas tiks noasvaltētas?

Šobrīd Rīgas domes Satiksmes departaments nav plānojis veikt kādus seguma atjaunošanas vai rekonstrukcijas darbus Bieriņos.

SIA „Rīgas ūdens” pēc būvdarbu veikšanas šajā pilsētas apkaimē sakārtos ielu infrastruktūru tādā stāvoklī, kāda tā bija pirms darbu veikšanas.

 

#1347 KRISTINE 2015-04-15 16:42:20

Vecmilgrāvī uz lielā apļa veica rakšanas darbus blakus Ķīšezera tiltam, raka zilas trubas un sabojāja braucamo daļu Vecmilgrāva virzienā asvalts izveidojis bedri, kas par to atbildīgs lai taču beidzot salabo. Redzu, ka ir vēl komentāri par šo tēmu

Tuvākajā laikā jautājumā minētie būvdarbi tiks pabeigti. Varam nomierināt autovadītājus, ka līdz ar būvdarbu sezonas atsākšanos, arī Vecmīlgrāvī tiks salabots ielu segums.

 

#1346 Konstantīns 2015-04-14 15:12:36

Paceļot galvu Mežciemā pavērās baiss skats -visas mājas savā starpā savienotas ar simtiem kabeļu televīzijas/interneta vadiem – daži ir pārplēsti un vienkārši karājās. Skats ka Šanhajā:( Kad šajā jomā tiek plānots ieviest kārtību?
Atbilde pēc būtības uz šo jautājumu sniegta pie jautājuma Nr.#1330.

Papildus vēršam uzmanību tam, ka, lai veiktu kādu konkrētu kabeļu izbūves tiesiskuma pārbaudi iedzīvotājiem ir jāvēršas Rīgas pilsētas Būvvaldē norādot konkrētas ēkas adresi. Būvvaldes inspektori saziņā ar iesnieguma iesniedzēju un nama apsaimniekotāju apsekos minēto ēku, un gadījumā, ja tiks konstatēta patvaļīga kabeļa izbūve, Būvvalde lems par patvaļīgas būvniecības radīto seku novēršanu.

 

#1345 andrejs 2015-04-14 15:11:21

Labvakar!!! Kāpēc Pašvaldības policija (Rīgas) braukājot pa daudzstāvu māju pagalmiem nepievērš uzmanību un arī nerīkojas attiecībā uz pamestajiem un ilgstoši bez tehniskajām skatēm stāvošām automašīnām. Tādu auto ir ļoti daudz, kas bezjēdzīgi aizņem jau tā maz esošās stāvvietas.
Ministru kabineta noteikumu Nr.767 „Noteikumi par transportlīdzekļa piespiedu pārvietošanu un transportlīdzekļa atzīšanu par ilgstoši atstātu uz ceļa” 20.3.punkts nosaka, ka transportlīdzekli atzīst par ilgstoši atstātu uz ceļa, ja tas novietots stāvēšanai uz ceļa, netiek izmantots ilgāk par 15 diennaktīm, ko apliecina brīdinājuma uzlīme uz transportlīdzekļa (to pielīmē policijas darbinieks), un transportlīdzeklim nav veikta valsts tehniskā apskate. Ja šajā gadījumā ir iespējams noskaidrot transportlīdzekļa īpašnieku, viņam ne vēlāk kā 24 stundu laikā pēc uzlīmes piestiprināšanas nosūta brīdinājumu, ka transportlīdzeklis tiks atzīts par ilgstoši atstātu uz ceļa un pārvietots uz speciālu stāvvietu. Gadījumā, ja īpašnieks nepārvieto savu transportlīdzekli, transportlīdzeklis piespiedu kārtā tiek pārvietots uz speciālu stāvvietu.

RPP lūdz iedzīvotājus ziņot par pamestiem vai ilgstoši atstātiem transportlīdzekļiem, izmantojot RPP mobilo aplikāciju.

 

 

#1344 Mārtiņš 2015-04-13 16:32:23

Plavnieki, salnas iela 7 (pagalms starpmāju un A.Deglava ielu). Mums pie mājas gāzīs arī citus atkritumus vai tikai riepas, saliktas visas ielas garumā un strādnieki tās aizber ar zemi .Ja kādam nav kur likt vecās ziemenes droši var vest te ?? Vai tā tagad ir normāla prakse visā Rīgā vai tikai pļavniekus pārvērš par geto. Varbūt pa vidu var salikt arī vecās gāzes plītis un ledusskapjus??
Rīgas domes Administratīvā inspekcija 21.04.2015. apsekoja nekustamo īpašumu teritorijas Salnas ielā, Rīgā ( pie ēkas Salnas ielā 7, Rīgā ). Apsekošanas laikā tika konstatēts, ka tās teritorijas netiek uzturētas atbilstoši Rīgas domes 08.07.2008. saistošo noteikumu Nr.125 prasībām. „Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi”. Nav nodrošināta nekustamo īpašumu teritoriju sakopšana: ir pieļauta atkritumu uzkrāšanās (teritorijās atrodas auto riepas). Par pārkāpumu atbildīgajai personai tika sastādīts un nosūtīts apskates protokols.

Vienlaicīgi informējam, ka telefoniskā sarunā ar minēto teritoriju īpašnieces pārstāvi noskaidrots, ka riepas tika saliktas tā, lai autovadītājiem nav iespējas novietot mašīnas zālājā.

Riepas ir pielīdzināmas sadzīves atkritumiem. Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.90 „Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas saistošie noteikumi” nosaka:

16. Sadzīves atkritumus aizliegts:

16.1. dedzināt, tai skaitā tvertnēs un urnās;

16.2. novietot uz ielām, skvēros, parkos, mežos vai citās pilsētas vietās ārpus to savākšanai vai apglabāšanai paredzētajām vietām;

16.3. cieši sablīvēt un iesaldēt atkritumu tvertnēs.

Riepas ir specifiski sadzīves atkritumi, un tos nedrīkst ievietot sadzīves atkritumu konteineros, tās nebūtu jāapglabā atkritumu poligonos. Tās  jānodod pārstrādei. Dažas adreses, kur Rīgā var nodot riepas:

Nodošanas vieta SIA „Dīlers” Rīgā: Brīvības gatve 214 c

LaukumsSIA “EKO Osta” Rīga, Tvaika iela 39

LaukumsSIA “Eko Reverss” Rīgā, Nautrēnu ielā 12

Nodošanas vietaSIA “Riepu Bloki”Rīga, Brīvības gatve 214c

Pilna informācija par atkritumu apsaimniekošanu www.atkritumi.lv

 

#1343 Uldis 2015-04-13 12:49:13

Kad beigs atrunas par kvalitātes kontroli uz ielām! Zem Mīlgrāvja tika vilktas trubas, kā rezultātā ir ielas seguma iebrukumi. To tikai uzprišina ar ielāpiem, bet patiesībā jarok bedre ar mapata nostiprināšanu. Savādāk tur daudzus gadus varēs asfaltēt pa virsu… Bedrtes arī tikai haltūru veidā lāpa. Tā vietā lai izgrieztu bedres vietu un ieliktu līmenī ar esošo segumujauno ielāpu, tikai uzmet pļockas un piemīda! Un tas visā pilsētā… Forša haltūristu apmaksāta cūcība… Nu jau sāku bildēt šādus super izpildes darbus, lai publicētu uz eiropas valstīm, gribat braukt ciemos, ziniet, šeit salauzīsiet mašīnu un ddabūsiet tikai problēmas… Un šī būs jau laba antireklāma, lai zin ka Rīgu labāk neapmeklēt, te tikai noraksta naudu..
Arī Rīgas domes satiksmes departaments pēdējā laikā novērojis, ka seguma atjaunošana pēc avārijas remonta darbiem bieži vien tiek veikta neapmierinošā kvalitātē. Par to liecina arī saņemto sūdzību skaita no iedzīvotājiem pieaugums. Ņemot vērā minēto, Rīgas domes Satiksmes departaments ir pieņēmis lēmumu pastiprināt kontroli par šo darbu veikšanu.

Jāatzīst, ka diemžēl, kvalitāti ietekmē arī laikapstākļi  kādos darbi tiek veikti un tas, ka šiem avārijas darbiem garantija ir tikai 2 gadi un reāli pēc 2 gadiem būtu nepieciešams veikt atkārtotu remontu lauzuma vietā.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes