Par aktuālo Rīgā (03.03)

Par aktuālo Rīgā (03.03)

04.03.2016
Uzdod savu jautājumu šeit

#1547 Ilgmārs  2016-02-22 11:53:39

Vakarbuļļu pludmale Bolderājā. Ir tikai viens auto stāvlaukums, kurā visiem vietas nepietiek. Kāpēc aizliedza mašīnu novietošanu gar ceļa malām? 

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija apsaimnieko Daugavgrīvas salas pludmali no Lielupes ietekas Rīgas jūras līcī līdz Brīvostas teritorijai.

Informējam, ka Izpilddirekcija pie peldvietu pieejām ir izveidojusi bezmaksas autostāvvietas Daugavgrīvā, pretim 3.autobusa galapunktam (49 vietām) un Flotes ielā (49 vietām), visu sezonu darbojas maksas stāvvieta Vakarbuļļu peldvietā (līdz 180 vietām).

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka ielas pie Vakarbuļļu pludmales ir pārāk šauras, tāpēc saprotams, ka visās ielās automašīnas vasaras sezonā novietot stāvvietās un ielu malās nav iespējams. Šobrīd tiek meklēti risinājumi, kā un kur vēl vasaras sezonā atpūtnieki varētu novietot savas automašīnas.

 

#1546 Alma  2016-02-22 11:49:36

Kādas perspektīvas ir autobusu maršrutam Vecmilgrāvis – Purvciems? 

RP SIA “Rīgas satiksme” apzinās jaunās Austrumu maģistrāles posma no Viestura prospekta uz Brīvības gatvei pievilcīgumu un vēlmi šajā posmā redzēt tiešo savienojumu no Vecmīlgrāvja līdz Purvciemam, bet maģistrāles nav paredzētas sabiedriskajam transportam, jo tās ir veidotas tranzītam un nepieved pie dzīvojamiem rajoniem, kas ir nepieciešams sabiedriskajam transportam, tāpēc braucot pa tām sabiedriskais transports nesasniegs savu mērķi – apkalpot iedzīvotājus, kas dzīvo gar tā maršrutiem. Šobrīd būtu pāragri runāt par konkrētu maršrutu, kas savienotu Vecmīlgrāvi ar Purvciemu, bet Rīgas satiksme savā attīstībā neplāno apstāties un ilgtermiņā pilsētā noteikti būs jauni savienojumi. Arī minētais savienojums ir ar perspektīvu.

 

#1545 Mihails  2016-02-22 11:47:23

Kādēļ Vecmīlgrāvī autobusu pieturas nav aprīkotas ar nojumēm? 

RP SIA “Rīgas satiksme”  informē, ka ir uzsākta  RP SIA „Rīgas satiksme” dalībnieku sapulcē apstiprinātā investīciju projekta „Par Rīgas maršrutu tīkla pieturvietu nojumju izbūvi, ierīkošanu, labiekārtošanu un uzturēšanu” īstenošana. Turpinot projekta realizāciju, esam izskatījuši iespēju Vecmīlgrāvja apkaimē atsevišķās vietās uzstādīt pieturvietu nojumes (piem., pieturvietās “Atlantijas iela” virzienā uz centru, “Melīdas iela” virzienā uz centru, “Ziemeļblāzma-kultūras centrs” uz centru u.c.), ar nosacījumu, ka sabiedriskā transporta pieturvieta atrodas pilsētas sarkano līniju robežās un netiek skartas apakšzemes inženierkomunikācijas (ūdensvads, gāzes vads u.c.). Jānorāda, ka jauno pieturvietas nojumju uzstādīšana prasa laiku, jo nepieciešams izstrādāt tehnisko projektu un  saņemt visus nepieciešamos saskaņojumus attiecīgajās institūcijās, kas atkarīgs no apakšzemes inženierkomunikāciju intensitātes katrā konkrētā vietā.

 

#1544 irina 2016-02-22 11:38:05

Rīgas domes novārtā pamestais bērnudārzs/skola Vecmīlgrāvja 1.līniijā 52 jau piecus gadus ir avārijas stāvoklī, tajā savācas narkomāni, bet apkārt ir dzīvojamās mājas, spēlējas bērni. Vai ir plānots ko darīt, lai novērstu bīstamību?

Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, šī objekta precīzā adrese ir Vecmīlgrāvja 1.līniijā 53.

Rīgas pašvaldības policijas (turpmāk – RPP) Ziemeļu pārvaldes darbinieki iespēju robežās veic ēkas un teritorijas Vecmīlgrāvja 1.līnijā 53, Rīgā, apsekošanu.

Ēkai Vecmīlgrāvja 1.līnijā 53, Rīgā, visas ieejas durvis ir aizslēgtas, logu ailes noslēgtas, ēkas iekšpagalmā nepiederošām personām iekļūšana nav iespējama, jo iekšpagalms ir norobežots ar metāla stieples vārtiem. Skatoties uz ēku kopumā, redzams, ka tā nav norobežota no blakus esošajām dzīvojamajām ēkām ar atsevišķu sētu, kā arī konstatēts, ka ēkas fasādes pusē, kas vērsta uz namu Stiebru ielā 4, Rīgā, izsisti divi logi, bet tā kā logu konstrukcijas novietotas pietiekamā augstumā, tad nepiederošu personu iekļūšana pa tām varētu būt apgrūtinoša.

Apkopojot informāciju par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem Vecmīlgrāvja 1.līnijā 53, Rīgā, laika periodā no 2011.gada līdz šim brīdim, konstatēts, ka RPP Ziemeļu pārvaldes darbinieki fiksējuši administratīvos pārkāpumus, kas saistīti ar atrašanos publiskā vietā ar atvērtu alkoholiskā dzēriena iepakojumu vai atkritumu izmešanu tam neparedzētā vietā.

RPP Ziemeļu pārvaldē 2016.gadā 2.janvārī saņemta informācija par to, ka Vecmīlgrāvja 1.līnijā 53, Rīgā, teritorijā ilgstoši skan signalizācija, iespējams, ka notiek ielaušanās. Pārbaudot minēto informāciju, RPP Ziemeļu pārvaldes darbinieki signalizācijas skaņas nekonstatēja, bet pamanīja pie ēkas mirgojam piestiprinātu signalizācijas lampiņu. Apsekojot bijušās sākumskolas ēkas teritoriju, ielaušanās netika konstatēta.

2016.gadā 3.janvārī  RPP Ziemeļu pārvaldē atkārtoti saņemta informācija par to, ka  Vecmīlgrāvja 1.līnijā 53, Rīgā, teritorijā nemitīgi darbojas signalizācija. Sarunas laikā ar informācijas sniedzēju signalizācija pārstāja darboties, policijas palīdzība vairs nebija nepieciešama, bet par minēto faktu tika informēta Rīgas domes sekretāre, kura informāciju nodeva Rīgas domes Īpašumu departamentam.

Objekts pieder Rīgas pilsētas pašvaldībai. Objektā ir nodrošināta tehniskā apsardze, līdz ar to iekļūšana nepiederīgo personu objektā nav iespējama, pieguļošai teritorija pastāvīgi tiek uzkopta, ēkas iekšpagalmi ir nožogoti, kas neļauj iekļūt teritorijā. Objektu apsaimnieko PSIA “Rīgas serviss”. Ēkā uzstādīti 50  signalizācijas sensori, kuri fiksē kustību un logu stiklu plīšanu – šādos gadījumos uz notikuma vietu izbrauc SIA “Apsardze Rīga” darbinieki. Ēku ir plānots nodot pašvaldības sociālās funkcijas nodrošināšanai, bet pagaidām vēl nav zināms konkrēti kādai un kāds finansējums tam būs nepieciešams.

Papildus informēju, ka ēka Vecmīlgrāvja 1.līnijā 53, Rīgā, iekļauta RPP Ziemeļu pārvaldes patrulēšanas maršrutā un iespēju robežās tā tiks apsekota arī turpmāk, bet sekmīgas Rīgas iedzīvotāju un RPP sadarbības veicināšanai, lai operatīvi varētu konstatēt, novērst pārkāpumus un vainīgās personas saukt pie normatīvajos aktos paredzētās atbildības, apkārtējo namu iedzīvotājiem par konstatētiem pārkāpumiem būtu nekavējoties jāinformē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas Operatīvās vadības biroju, zvanot uz tālruņa numuru 110 jebkurā diennakts laikā, kura darbinieki kompetenti norīkos piekritīgo policijas ekipāžu.

 

#1543 Marija  2016-02-22 11:32:08

Berģos nav ne poliklīnikas, ne aptiekas, ne liela veikala. Gados vecākiem cilvēkiem, dzīvojošiem šajā rajonā ir ļoti grūti. Lai nokļūtu uz veikalu, nākas doties uz Juglu. Visbiežāk mēs gaidījām transportu pieturā “Jugla 1” pie tilta , bet tagad tā ir likvidēta. Sakiet lūdzu vai šo pieturu priekš mums – gados vecākiem cilvēkiem varētu atjaunot, lai mēs varētu nokļūt uz poliklīniku ar transportu, nevis mērot šo garo ceļa posmu kājām?

Ja runa ir par Brīvības gatvē bijušo pieturvietu pie vecās Juglas ielas virzienā uz Berģiem, tad šajā vietā izmaiņas notika vienlaikus ar Brīvības gatves un Juglas ielas pārvada būvniecību, kā rezultātā pieturvieta bija jāslēdz un jāpārvieto uz speciālu “kabatu” starp Silciema un Baltezera ielām. Tuvāka pieturvietas pārvietošana uz Berģu pusi nav iespējama, jo fiziski nav vietas, kur to izvietot.

 

#1542 Dagmāra 2016-02-22 11:30:49

Pie jums vēršas Kr.Valdemāra ielas 52/54 5-stāvu mājas iedzīvotāji (mājā ir 52 dzīvokļi). 2015. gada janvārī sakarā ar jaunās mājas būvniecību Šarlotes ielā 7 tika norobežots mūsu mājas vienīgais asfaltētais piebraucamais ceļš. Citu piebraucamo ceļu mūsu mājai nav bijis un nav. Tagad nekādas mašīnas, tai skaitā operatīvais transports nevar mūsu mājai ne piekļūt, ne novietot auto.Kr. Valdemāra ielā automašīnas novietot nedrīkst, ne pie mūsu mājas, ne pie kaimiņu mājas. Vai ir kāda iespēja mainīt zaļās zonas statusu uz Kr.Valdemāra ielas, lai mūsu mājai piesaistītajā zemesgabalā izvietotu autostāvvietas? 

 

Dzīvojamā māja Krišjāņa Valdemāra ielā 52/54, Rīgā (kadastra apzīmējums 0100 024 0260 001), kas saistīta ar zemesgabaliem ar kadastra apzīmējumiem 0100 024 0258 un 0100 024 0260, atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa „Rīgas pilsētas vēsturiskais centrs” (valsts aizsardzības Nr.7442) robežās un UNESCO Pasaules mantojuma vietas Nr.852 „Rīgas vēsturiskais centrs” teritorijā. Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas saglabāšanas, aizsardzības, izmantošanas, kultūrvēsturiskās vides pārveidošanas, kā arī attīstības projektu īstenošanas kārtību un attiecīgās kultūrvēsturiskās vides vērtībai atbilstošas prasības nosaka Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likums un Ministru kabineta 08.03.2004. noteikumi Nr.127 „Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības noteikumi”.

Prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei nosaka Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas plānojums, turpmāk – Teritorijas plānojums, un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi (Rīgas domes 07.02.2006. saistošie noteikumi Nr.38), turpmāk – Saistošie noteikumi.

Saskaņā ar Saistošo noteikumu 524.6.3.apakšpunktu, Rīgas vēsturiskā centra teritorijā vairākos galveno ielu posmos aizliegta autonovietņu izvietošana ielas malā, t.sk. arī Krišjāņa Valdemāra ielas posmā starp Aristida Briāna un Mālpils ielām.

Atbilstoši Teritorijas plānojuma grafiskās daļas plānam „RVC kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas un attīstības plāns” un Saistošo noteikumu 306.punktam, dzīvojamās mājas priekšpagalmā obligāti veidojami priekšdārzi. Priekšdārzi ir īpaši veidoti, ar ēkas arhitektūru kompozicionāli vienoti un publiskajā ārtelpā eksponēti apstādījumi starp ēku un ietvi perimetrālas apbūves teritorijā. Saskaņā ar Saistošo noteikumu 117.punktu, priekšdārzos nav atļauta transportlīdzekļu novietņu izbūve un ierīkošana.

Informējam, ka Jūsu priekšlikums par Teritorijas plānojumā noteiktā priekšdārza statusa izmaiņām nebūtu realizējams, jo atbilstoši Saistošo noteikumu 305.punktā ietvertajam regulējumam, Rīgas vēsturiskajā centrā zemesgabalu priekšpagalmos atļauts izveidot tikai apstādījumus un teritorijas labiekārtojumu.

Jautājums par piebraukšanas nodrošināšanu dzīvojamās ēkas pagalmam risināms civiltiesiskajā kārtībā, savstarpēji vienojoties ar kaimiņu zemesgabalu īpašniekiem un nodibinot ceļu servitūtu. Ja puses nespēj savstarpēji vienoties, tad strīdu vispārējā civiltiesiskajā kārtībā var izskatīt tiesā un servitūtu var nodibināt ar tiesas spriedumu.

 

#1541 Ārija 2016-02-22 11:29:47

Labdien! Vēlētos uzzināt vai būtu iespējams aizliegt kravas automašīnu kustību pa Pērnavas ielu. Mēs – šīs ielas iedzīvotāji smokam nost no smoga. Logus atvērt nav iespējams, jo pa tiem plūst iekšā dzīvas izplūdes gāzes. No septiņiem rītā līdz astoņiem vakarā kravas automašīnas no Zemitānu tilta brauc virzienā uz Brīvības ielu un tālāk, tā veidojas nepārtraukts sastrēgums. Čaka un Pērnavas ielas krustojumus, Pērnavas un Kr.Barona ielas krustojums, Pērnavas un Brīvības ielas krustojums vienmēr ir kravas auto nosprostots. Vai pilsētas plānos ir kā risināt šo situāciju? 

Šobrīd Rīgas domes Satiksmes departaments strādā pie Austrumu maģistrāles pēdējā posma – Ieriķu – Vietalvas ielas būvprojekta izstrādes. Tas nozīmē, ka viss tranzīts no Pērnavas ielas un centra tiks novirzīts no Dienvidu tilta uz ostu pa Austrumu maģistrāli.

Šobrīd jau uzsākts galvenais process – būvprojekta izstrādes iepirkuma procedūra. Tas nozīmē, ka nākamgad jau reāli varētu uzsākt būvniecības darbus. Esam jau veikuši pārrunas ar Latvijas Republikas Satiksmes ministriju par ES līdzfinansējuma piesaisti. Plānojam, ka ES līdzfinansējums būs līdz pat 85% no visām būvniecības izmaksām.

 

#1540 J.Kiselevs 2016-02-22 10:48:48

Dzīvoju Rīgā, Druvienas ielā 36. Rēķinus par apsaimniekošanu RNP man sūta slēgtā aploksnē, kuru atvērt, nesabojājot pašu rēķinu nav iespējams. Lūdzu pievērst tam uzmanību un novērst šo nepilnību. 

SIA „Rīgas namu pārvaldnieks” piegādā dzīvojamās mājas Druvienas ielā 36, Rīgā dzīvokļu īpašniekiem jauna formāta ikmēneša dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un saņemto pakalpojumu rēķinus. Slēgtas aploksnes rēķinus SIA „Rīgas namu pārvaldnieks” ieviesa ar mērķi, lai pasargātu tajos ietverto personu datus. Līdz šim brīdim SIA „Rīgas namu pārvaldnieks” nav saņēmusi sūdzības no citiem klientiem saistībā ar grūtībām atvērt rēķinus. Ievērojot fizisko personu datu aizsardzības reglamentējošos normatīvos aktus, SIA „Rīgas namu pārvaldnieks” turpina pilnveidot pakalpojumu sniegšanas kvalitāti un šobrīd neplāno atteikties no rēķinu sagatavošanas slēgtās aploksnēs.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes