Par aktuālo Rīgā (17.03)

Par aktuālo Rīgā (17.03)

21.03.2016
Uzdod savu jautājumu šeit

#1559 Svetlana Pavlova 2016-03-03 11:14:05

Kādēļ parks, kas atrodas pie Rīgas Austrumu izpilddirekcijas netiek kopts jau kādu gadu vai precīzāk sakot tiek kopta tikai tā parka puse, kas atrodas iepretim izpilddirekcijai, bet otra nē. Kādēļ tā? Vai lūdzu varētu sakopt visu parku?

Visa parka teritorijas platība ir 338.348 kv.m. Vienas daļas (322.222 kv.m.) teritorijas īpašnieks ir RĪGAS VISU SVĒTO PAREIZTICĪGO DRAUDZE, objekta juridiskā adrese – Katoļu iela 10. Šis īpašums robežojas ar Rīgas pašvaldības zemes gabalu ( platība-16.126 kv.m). Pareizticīgo draudze savu īpašumu nekopj, jo uzskata, ka parks atrodas publiskā lietošanā, līdz ar to par sakopšanu jārūpējas pilsētai. Tā ir viņu principiālā nostāja. Rīgas pilsētas pašvaldības zemi regulāri apsaimnieko SIA “Rīgas meži”. Iedzīvotāji, ejot cauri parkam, uzreiz pamana lielo atšķirību starp abām teritorijām. Nekāda iežogojuma starp teritorijām nav, līdz ar to Rīgas domes nepārtraukti saņem jautājumus, kādēļ viena daļa ir sakopta, bet otra nē. Administratīvā inspekcija ir sastādījusi īpašniekam RĪGAS VISU SVĒTO PAREIZTICĪGO DRAUDZEI divus Administratīvā pārkāpuma protokolus (10.12.2015. un 10.02.2016.) par teritorijas nesakopšanu. Administratīvā pārkāpuma protokoli izskatīšanai ir nodoti Rīgas Austrumu izpilddirekcijas izpilddirektoram.

 

#1558 Tālis 2016-03-03 11:10:59

Vai Rīgā tiks legalizēta prostitūcija? Vai neuzskatāt, ka tas varētu samazināt mūsu jauno sieviešu pakļaušanu cilvēku tirdzniecībai ārzemēs?

Saskaņā ar Ministru kabineta 2008.gada 22.janvāra noteikumiem Nr.32 “Prostitūcijas ierobežošanas noteikumi” prostitūcija Latvijā nav aizliegta, bet ierobežota. Latvijā var nodarboties ar prostitūciju ievērojot iepriekš minētajos noteikumos noteiktos ierobežojumus. Uz darbu ārzemēs sievietes visdrīzāk dodas finansiālu apsvērumu dēļ, jo prostitūtu sniegtie pakalpojumi iespējams tiek labāk atalgoti, protams, ja nolūks ir sniegt seksuāla rakstura pakalpojumus. Tomēr pieļaujam, ka liela daļa cilvēku tirdzniecības upuru kļūst par tādiem, jo tiek maldināti un, piemēram, nemaz nav domājuši doties uz ārzemēm seksuālu pakalpojumu sniegšanai, bet nonākot galamērķī tiek pakļauti (piemēram, vardarbības rezultātā) un piespiesti sniegt seksuāla rakstura pakalpojumus vai nonāk cita rakstura verdzībā. Bieži vien personas kļūst par upuriem fiktīvu laulību rezultātā.

 

#1557 Alise 2016-03-03 11:05:22

Vēlējos uzzināt ko darīt situācijā, kad esam pieteikušies 4 bērnu dārzos jau pēc bērna dzimšanas un loģiski, ka izvēlējāmies tos bērnu dārzus, kas bija tuvāk dzīvesvietai. Bērnam tūliņ jau 3 gadi, bet pašvaldības dārziņā mums tā arī vietas vēl nav un līdz ar to nav tā, ka bērns jau būtu emocionāli saistīts ar kādu no dārziņiem. Tagad, pateicoties valsts atbalsta programmai jaunajām ģimenēm, mums radās iespēja un esam iegādājušies savu mājokli, bet citā rajonā, līdz ar to izvēlētie dārziņi mums galīgi vairs nav pa ceļam, bet esam neizpratnē kā tagad rīkoties. Vai bērns būtu jāizņem no tām rindām, kur esam pieteikušies un jāmēģina pierakstīt dārziņos pie dzīvesvietas? Vai tas nozīmē, ka rindā mums atkal būs jāstāv no paša gala? Jo nu skaidrs, ja tagad pa jaunam stāsimies rindā, tad mums pašvaldības dārziņu tā arī līdz obligātajam sagatavošanas gadam pirms skolas neredzēt kā savas ausis….

Jā, rinda bērnudārzos veidojas pieteikumu reģistrācijas secībā, un tā var būt, ka bērnu piesakot citos bērnudārzos, ne tajos, kuros viņš reģistrēts pirms tam, viņš būs rindas galā. Taču daudz kas atkarīgs no vietas, kur vecāki pārceļas, jo arī šobrīd ir pieejamas brīvas vietas pašvaldības bērnudārzos, piemēram, Vecmīlgrāvī, Kurzemes rajonā un citviet. Tas nozīmē, ja vacāki piesaka mazuli tajā bērnudārzā, kurā uz doto brīdi ir brīvas vietas, mazulis tiks uzņemts bērnudārzā tūlīt pēc reģistrēšanās uz šo iestādi. Par brīvām vietām Rīgas pašvaldības bērnudārzos ir iespējams uzzināt Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta tīmekļa vietnē www.e-skola.lv.
Ja tomēr mazulis pašvaldības bērnudārzā netiek līdz obligātā izglītības vecuma sasniegšanai (no pieciem gadiem bērni ar vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē jānodrošina obligāti), tad ir iespēja saņemt Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu privātā bērnudārza apmeklējumam. Šobrīd Rīgas pašvaldības līdzfinansējums ir 173.10 eiro. Šobrīd vecākiem tiek maksāts līdzfinansējums privātā bērnudārza pakalpojuma apmaksai arī no valsts, un kopā ar Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu šī summa ir 228 eiro.

 

#1556 Laila 2016-03-03 10:58:28

Nesen izbraucu jauno Kr.Barona ielas veloceliņu unn biju pamatīgi vīlusies. Ja posms centrā bija vēl daudz maz braucams, tad posms pie Gaisa tilta bija zem katras kritikas. Veloceliņš ir spraugās un grumbuļains. jaunuzliktais bruģis iesēdies tā, ka pa to braukt ir sliktāk kā pa Vecrīgas bruģi, tādēļ gribēju uzzināt vai tas pavasarī tiks izlīdzināts. Ir atsevišķi posmi un krustojumi, kuros vispār jaunais bruģis nav uzlikts. Lai gan it kā ir velojosla, nekādas zīmes, nekāda informācija autovadītājiem nav, nekādas zīmes nav, tādēļ var skaidri redzēt, ka daudzi no tiem pat nenojauš, ka tur ir arī velojosla un, ka būtu tai jāpievērš kāda īpaša uzmanība. Varbūt tomēr varētu šo visu ja dara, tad izdarīt kārtīgi un līdz galam?

Krišjāņa Barona ielā posmā no Aspazijas bulvāra līdz Pērnavas ielai ir izveidota rekomendējošā velojosla – vieta uz apdzīvotu vietu brauktuvēm, kur ar secīgi izvietotiem brauktuves apzīmējumiem autovadītājiem tiek atgādināts par velosipēdistu līdzdalību ceļu satiksmē. Rekomendējošā velojoslu var izmantot gan velosatiksme, gan autosatiksme un satiksmes norise ir tikai vienvirziena.
Ceļu horizontālie apzīmējumi kas apzīmē rekomendējošo velojoslu tiks iestrādāti iestājoties piemērotiem laikapstākļiem.
Savukārt Krišjāņa Barona ielas posmā no Pērnavas ielas līdz Brīvības ielai ir izveidots velosipēdu ceļš, kas tiks apzīmēts ar attiecīgām ceļa zīmēm.
Seguma atjaunošanas darbi Krišjāņa Barona ielā notiks arī 2016.gadā un līdz būvdarbu beigām tiks uzstādīti visi nepieciešamie satiksmes organizācijas tehniskie līdzekļi un novērsti visi iesēdumi.
Atsevišķos krustojumos darbi nav pabeigti sakarā ar inženiertīklu plānotajiem remontdarbiem

 

#1555 Pēteris 2016-03-02 09:54:40

Un jā – pievienojos jautājumam par smilšu un putekļu savākšanu Rīgā. Sniega nav, gaiss sauss un putekļu kavai biezs. Ne velti pēdējie gaisa kvalitātes mērījumi Rīgā ir gauži neiepriecinoši! Saprotu, ka izmaksu dēļ ielu laistīšana ar dzeramo ūdeni kā padomju laikos ir tomēr izšķērdība. Toties ceļu apsaimniekotāji sausajās dienās droši tak var sākt pašu izbārstītā savākšanu, jo jebkurš sniegs tam sasnigs virsū un neskaitīsies kā pretslīdes materiāls. Kāpēc nenoteikt kādus standartus ietvju kopšanai namu apsaimniekotājiem? Ar slotu parasto sētnieks savāc acīmredzamos gružus – izsmēķi, papīrīti, lapas, gružus, bet visas smiltis un putekļus netraucēti atstāj uz ietves. Sauss laiks un mazākais vējš to paceļ visu gaisā! Kāpēc nevar izmantot stumjamas mehāniskās slotas, kuras pilnīgi visus gružus un piedevām arī šīs te pašas smiltis un putekļus LIELĀKOTIES arī savāc sevī, lai mazinātu to, ko vējam celt gaisā? Ir rīģā pozitīvi piemēri, kur apsaimniekotāji tā rīkojās, bet ja kaimiņu ēku apsaimniekotāji rīkojas pa vecam – ielas un ietves smilšainas, vēlaijā un sausā laikā viss iet pa gaisu un domājošāko un rūpīgāko apsaimniekotāju sakotpās teritorijas tiek akurāti piegružotas un “piesmilšotas” no blakus teritorijām. Sajūa kā cīņa ar vējdzirnavām! Praktiskā pieredze rāda, ka pamēģinot tādu slotu pats biju pārsteigts ka no pārdesmit kvadrātmetriem itkā tīra asfalta var savākt vairākus litrus smilšu dažu minūšu laikā…

Atbilde uz jautājumu pēc būtības sniegta pie jautājuma Nr.#1552.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes