Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja : bēgļu uzņemšanai būtu jārisina izmitināšanas problēma

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja : bēgļu uzņemšanai būtu jārisina izmitināšanas problēma

20.04.2016

Lai uzņemtu bēgļus un alternatīvo statusu ieguvušās personas Kuldīgas novadā, būtu jārisina izmitināšanas problēma, jo ir nepietiekams pašvaldības dzīvojamais fonds, tā,  vakar uzstājoties ar runu Eiropas Savienības Reģionu komitejas debatēs par migrāciju, ir paudusi Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Tāpat viņa norādījusi uz sociālo darbinieku nepietiekamo sagatavotības līmeni darbam ar bēgļiem, kas prasītu papildus resursus. Bērziņa arī atgādinājusi, ka šobrīd visā Latvijā pašvaldībām ir  ierobežoti budžeta līdzekļi, lai nodrošinātu iedzīvotāju vajadzībām atbilstošus sociālos pakalpojumus, turklāt pēc ekonomiskās krīzes Latvijā joprojām aktuāls ir nodarbinātības jautājums.

Nedrīkstot aizmirst arī par bēgļu bērnu integrāciju izglītības iestādēs. Bēgļu valoda, kultūra un mentalitāte Kuldīgas novada pedagogiem esot sveša.

Jāņem vērā esot arī  iedzīvotāju attieksme. Vairāk nekā 85% ir pret bēgļu uzņemšanu. Ar šo viedokli esot jārēķinās, jo iedzīvotājiem  ir viņu cilvēktiesības.

 

Atgādināšu, ka pērn Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa kļuva par Eiropas Reģionu komitejas locekli un jau vairāk nekā gadu aktīvi darbojas Eiropas Savienības vietējo un reģionālo pašvaldību politiskajā asamblejā.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes