10.maijs. Merzļikins: Vēlos vinnēt pirmo spēli izlasē un aizvest mammai ripu!

10.maijs. Merzļikins: Vēlos vinnēt pirmo spēli izlasē un aizvest mammai ripu!

10.05.2016

Latvijas izlase pēc spēles ar Krieviju (0:4) šorīt uz treniņu ieradās pilnā sastāvā, taču uz ledus kāpa vien seši hokejisti – vārtsargi Edgars Masaļskis un Jānis Kalniņš, aizsargs Ralfs Freibergs un uzbrucēji Māris Bičevskis, Aleksejs Širokovs un Ronalds Ķēniņš. Ar viņiem kopā darbojās treneri Kārlis Zirnis un Juris Klodāns. Tikmēr pārējie spēlētāji “grieza riteni” vai arī spēlēja futbolu.

Uz ledus šodien nekāpa arī vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš vakar daudzreiz glāba Latvijas izlasi no vārtu zaudējuma, taču četros gadījumos arī viņš bija bezspēcīgs. Pēc treniņa sarunā ar Latvijas žurnālistiem viņš jokojot atzina, ka pēdējoreiz spēlējot pret Krieviju U-20 izlases sastāvā nācās kapitulēt ar 0:14, tādēļ šoreiz bijis progress par desmit mazāk ielaistiem vārtiem, taču sarūgtinājums pēc mača bijis, jo viņš bija vēlējies uzvarēt. Tajā pašā laikā viņam arī bijis interesanti spēlēt pret Sergeju Bobrovski, kurš ikdienā spēlē NHL klubā Kolumbusas “Blue Jackets”, kas ir draftējis arī Elvi.

Par savu “seivu”, kura video ir iemantojis milzīgu popularitāti sociālajos tīklos, Merzļikins izteicās, ka tas varētu būt viņa labākais atvairītas metiens līdzšinējā karjerā, bet godīgi atzina, ka viņam tobrīd stāvējusi klāt veiksme, jo bildēs esot labi redzams, ka metiena atvairīšanas brīdī viņam acis bija ciet.

Par rīt gaidāmo maču pret Šveici, kur Elvis spēlē ikdienā, viņš izteicās, ka nevēlas neko prognozēt, taču, ja Latvijas izlase spēlēs labi aizsardzībā un izmantos savas iespējas uzbrukumā, tad ir iespējams vinnēt. Ja treneri uzticēs vārtu drošību šajā mačā Edgaram Masaļskim, savu padomu nepieciešamības gadījumā savam pieredzējušākajam kolēģim viņš neliegs, taču pats ar tādiem virsū gan nebāzīšoties, jo pašam tos nepatīkot saņemt, lai vēlāk nebūtu jāvaino komandas biedrus nepareizu padomu sniegšanā.

Elvis arī izteicās, ka nu jau ir iejuties komandā, turklāt čaļi ir izcili un ar viņiem kopā ir ļoti forši un ļoti jautri!

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes