13.maijs. Zirnis: Ir jāiet, jācīnās un jāuzvar divcīņās

13.maijs. Zirnis: Ir jāiet, jācīnās un jāuzvar divcīņās

13.05.2016

Pēc šī rīta treniņa Latvijas izlases treneris Kārlis Zirnis par vakarā gaidāmo maču pret Dāniju izteicās, ka ir jāiet, jācīnās un jāuzvar divcīņās. Dāņiem ir ļoti labas pirmās divas maiņas, un tām jāpievērš vislielākā uzmanība, tāpat šai komandai ir labs skaitliskais vairākums, kura laikā spēlētāji cenšas pacietīgi meklēt savas iespējas. Latvijas hokejistu uzdevums mazākumā ir censties ar nūjām bloķēt piespēļu līnijas, kā arī neļaut pielabot metienus no distances un būt pirmajiem pie atlēkušajām ripām.

Zirnis arī uzslavēja pretinieku pamatvārtsargu Sebastianu Dāmu, kurš trijās aizvadītajās spēlēs ir atvairījis vidēji 93,75 procentus metienu (120/128) un šajā rādītājā ir trešais labākais starp visiem Pasaules čempionāta vārtsargiem (Elvim Merzļikinam divos mačos 92,59% (75/81) un ceturtā vieta rangā.). Tajā pašā laikā mūsdienu hokejam Dāms ir salīdzinoši neliela auguma (1,86m), tādēļ uzbrucēju uzdevums ir izdarīt metienus vārtiem pa augšu vai, gadījumos, kad viņš izslido no vārtiem pretī uzbrucējam (tādi ir bieži, jo viņš spēlē agresīvi), meklēt brīvu partneri, kurš varētu raidīt ripu tukšā vārtu stūrī.

Latvijas izlasē savainotā Miķeļa Rēdliha vietā vienā uzbrucēju trijniekā ar Robertu Bukartu un Andri Džeriņu spēlēs komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš, savukārt pārējās maiņas vismaz mača ievadā būs sekojošas: Miks Indrašis – Gints Meija – Zemgus Girgensons, Ronalds Ķēniņš – Vitālijs Pavlovs – Aleksejs Širokovs un Edgars Kulda – Māris Bičevskis – Rodrigo Ābols. Kā trīspadsmitais uzbrucējs būs Gunārs Skvorcovs. No aizsargiem šim mačam netiks pieteikts Jānis Andersons. Vārtus sargās Elvis Merzļikins.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes