8.maijs. Vītoliņš: Latvijas izlase labi spēlē, izmanto visas iespējas un cīnās līdz galam

8.maijs. Vītoliņš: Latvijas izlase labi spēlē, izmanto visas iespējas un cīnās līdz galam

08.05.2016

Pēc Krievijas un Kazahstānas izlašu spēles, kurā mājinieki izcīnīja pirmo uzvaru turnīrā ar rezultātu 6:4, Krievijas valstsvienības treneris Harijs Vītoliņš sarunā ar Latvijas žurnālistiem atzina, ka ne pārāk veiksmīgais Pasaules čempionāta starts ir izskaidrojams ar atbildības slogu savu skatītāju priekšā, uztraukumu un arī to, ka hokejisti vēl nav īsti saspēlējušies un adaptējušies izlases treneru prasītajā spēles stilā, īpaši Ziemeļamerikas spēlētāji, kuriem vēl ir jāpierod pie lielā laukuma. No NHL  Krievijas izlasei var piebiedroties trīs spēlētāji no Vašingtonas “Capitals”, tik pat no Tampabejas “Lightnig”, viens no Ņujorkas “Islanders”, atkarībā no tā, kādas sekmes komandām būs Stenlija kausa izcīņā.

Dzīvo Krievijas izlase atsevišķi no pārējām komandām Maskavas centrā nelielā trīs zvaigžņu viesnīcā, kurā viss ir pakārtots izlases vajadzībām – gan ēdināšana, kas pieejama 24 stundas diennaktī, gan atsevišķs numurs ar internetu katram spēlētājam, ir arī atpūtas vai pārrunu telpa un bez izlases spēlētājiem, treneriem un personāla neviena cita iemītnieka viesnīcā nav. Turklāt, par spīti dzīvošanai metropoles centrā, pilsētas troksnis spēlētājus pārlieku netraucē, jo mītnes vieta atrodas klusā šķērsieliņā, kurā nebrauc automašīnas.

Lai gan Latvijas izlases spēles stils vēl tikai tiks padziļināti pētīts šovakar, Vītoliņš uzsvēra, ka mūsu valstsvienība labi spēlē, izmanto visas iespējas un cīnās līdz galam, taču Latvijā vienmēr ir bijuši meistarīgi spēlētāji, kuri var vinnēt maču. Treneris īpaši izcēla abu Latvijas izlases vārtsargu sniegumu, bet no vakardienas mača pret Čehiju (pirmajām divām klātienē redzētajām trešdaļām) viņam acīs iekrita Kaspars Daugaviņš, Roberts Bukarts un Ronalds Ķēniņš.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes