9.maijs. Zirnis: Jākoncentrējas uz spēles sākumu, gatavojamies un jāiet cīnīties!

9.maijs. Zirnis: Jākoncentrējas uz spēles sākumu, gatavojamies un jāiet cīnīties!

09.05.2016

Latvijas izlase šā rīta treniņu pirms spēles ar Krieviju aizvadīja ļoti “īsā” sastāvā – uz ledus arēnu bija atbraukuši tikai tie hokejisti, kuri mačā nepiedalīsies – vārtsargs Jānis Kalniņš, aizsargs Ralfs Freibergs un uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kuram pēc spēles soda nopelnīšanas pret čehiem automātiski ir piespriesta viena mača diskvalifikācija. Arī no treneriem uz ledus bija tikai Kārlis Zirnis un Juris Klodāns, kamēr Leonīds Beresņevs un Ģirts Ankipāns palika viesnīcā.

Kārlis Zirnis pēc treniņa pastāstīja, ka šīsdienas spēlē Latvijas izlasei ir jākoncentrējas uz spēles sākumu, ļoti labi jānospēlē savā aizsardzības zonā un jābloķē metieni, kā spēlētāji to ir darījuši arī līdz šim. Saskaņā ar viņa teikto Krievijas izlasei vājo punktu īsti neesot, nepārliecinošais čempionāta starts vairāk varētu būt skaidrojams ar nesaspēlētību.

Maiņu virknējumi Latvijas izlasē šodienas spēlē būs tādi paši, kādos tika pabeigts mačs pret Čehiju – kopā ar Kasparu Daugaviņu un Zemgu Girgensonu pirmajā uzbrucēju virknējumā iekļausies Rodrigo Ābols, otrajā maiņā ierasti būs Roberts Bukarts, Andris Džeriņš un Miķelis Rēdlihs, trešajā Miks Indrašis, Gints Meija un Gunārs Skvorcovs, bet ceturtajā Edgars Kulda, Māris Bičevskis un Vitālijs Pavlovs. Kā trīspadsmitais uzbrucējs tiks pieteikts Aleksejs Širokovs. Savukārt no aizsargiem malā šodien paliks Ralfs Freibergs, un spēlei tiks pieteikts Jānis Andersons. Tikmēr Pasaules čempionātam Latvijas izlases sastāvā kā trešais vārtsargs šodien oficiāli tiks pieteikts Jānis Kalniņš, jo Nacionālās hokeja līgas komanda Tampabejas “Lightning” vakar vakarā iekļuva Stenlija kausa izcīņas trešajā kārtā, kas nozīmē, ka Kristers Gudļevskis paliks kluba rīcībā un Latvijas izlasei šajā Pasaules čempionātā pievienoties nevarēs. 

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes