Saņemtas vairākas vēstules pret Talsu dalību projektā “Latvijas karogs”

Saņemtas vairākas vēstules pret Talsu dalību projektā “Latvijas karogs”

17.06.2016

Par lielformāta Latvijas karoga izvietošanu Talsos ar mērķi godināt nacionālo Latvijas simbolu ne tikai svētkos, bet arī ikdienā,  nobalsojuši 500 iedzīvotāju, tomēr saņemtas arī vairākas vēstules pret dalību projektā “Latvijas karogs”.

Daļa iedzīvotāju pauduši uzskatu, ka lielformāta karogs būtu svešķermenis pilsētā.

Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus norādījis, ka dome ir lēmusi par dalību projektā, taču tas, vai projekts tiešām īstenosies dzīvē, būs gan  tiešā veidā atkarīgs no sabiedrības iniciatīvas. Saņemtās vēstules no dažādu jomu lietpratējiem esot  indikators, ka lielformāta karogs, kas, iespējams, ir labs risinājums citām Latvijas pilsētām, tomēr, iespējams, ir pretrunā ar Talsu pilsētas būtību.

Pamatojoties uz cilvēku viedokļiem, Talsos šis projekts, visticamāk, nerealizēsies šādā formātā kā citviet.

Pozitīvi esot tas, ka vienlaikus izteikti priekšlikumi par Tautas nama torņa izcelšanu un dendroloģiskā parka sakopšanu , tāpat rosināts apkopot iedzīvotāju idejas par 100 labiem darbiem, kas būtu paveicami līdz Latvijas dzimšanas dienai.

Atgādināšu, ka lielformāta monumentālais karogs jau plīvo Ogrē to plānots uzstādīt arī Alūksnē, Gulbenē, Limbažos, Madonā, Smiltenē, Siguldā, Valkā un Rīgā.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes