Ventspils dome revīzijā VeA konstatējusi neatbilstošu finansējuma izmantošanu

Ventspils dome revīzijā VeA konstatējusi neatbilstošu finansējuma izmantošanu

08.06.2016

Ventspils pilsētas dome Ventspils Augstskolas revīzijā konstatējusi, ka vismaz  10 ar pus tūkstoši eiro no pērn  augstskolai piešķirtā pašvaldības finansējuma ir izlietoti neatbilstoši mērķim.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Vītoliņš norādījis, ka revīzijas veikšanai bijis dots ierobežots laiks, tāpēc to bijis iespējams veikt tikai daļēji, bet arī šī daļēji iegūtā informācija liekot uzdot jau vairākus jautājumus.

Piemēram, Ventspils domei neesot saprotams, kādēļ pašvaldības piešķirtā finansējuma izlietojumam nav izveidota pilnībā nodalīta grāmatvedības uzskaite, kā to paredz sadarbības līgums, bet visu veidu finansējums izdevumu daļā tiekot “sapludināts” kopā.

Tāpat neesot skaidrs, kādēļ pašvaldības finansējums izlietots astoņām personām, kuras nav iekļautas savstarpēji saskaņotajā sarakstā par augstskolas darbiniekiem, kuriem pašvaldība sniedz finansiālu atbalstu.

Tāpat neesot skaidrs, kādēļ domei iesniegtajos ceturkšņa pārskatos un grāmatvedībā uzrādītajos izdevumos atšķiras dati par pašvaldības piešķirtā finansējuma izlietojumu.

Augstskolā veiktās revīzijas laikā esot grozīti arī gadu veci grāmatvedības uzskaites dati, kas jau esot  vērtējama kā krimināli sodāma darbība.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes