Par aktuālo Rīgā (26.01.)

Par aktuālo Rīgā (26.01.)

26.01.2017
Uzdod savu jautājumu šeit

#1806 Kristiāna Ezera 2017-01-02 13:55:04

Labdien! Ir daudz visai neloģisku un dubultojušos transporta maršrutu starp Rīgas rajoniem Purvciemā,Mežciemā,Pļavniekos,utt. Pār vieniem un tiem pašiem tiltiem. BET NAV NEVIENA,KAS SAVIENOTU PA DIENVIDU TILTU JUGLU VAI MEŽCIEMU UN PĀRDAUGAVAS PUSI.Kaut vai darbadienu rītos un tad sākot no 16 līdz 20.Lūdzu nepieminiet 60.autobusa maršrutu, kas ir domāts šauri TIKAI PRIEKŠ ĶENGARAGA IEDZĪVOTĀJIEM VAI DARBINIEKIEM…un pat neiet pāri visam Dienvidu tiltam, bet tikai Daugavas daļai…. Gribētu dzirdēt kādu risinājumu šai pilsētas pušu savienojamības problēmai.

Ievadam jāsaka, ka Rīgā ir 58 apkaimes un katrā apkaimē ir iedzīvotāji, kuri vēlētos nokļūt ar vienu sabiedrisko transportu uz kādu no pārējām 57 apkaimēm, bet jāsaprot, ka tas nav iespējams ne Rīgā, ne kādā citā lielpilsētā pasaulē. Sabiedriskais transports spēj nodrošināt tikai tos pārvadājumus, kas ir nepieciešami sabiedrībai kopumā un tie, protams, ir savienojumi, kas ir visnepieciešamākie. Ja mēs paskatāmies uz Rīgas maršrutu tīklu plašāk un izmantojam pārsēšanos, tad sabiedriskā transporta pārklājums ir daudz, daudz plašāks un spēj savstarpēji savienot teju visu Rīgu.

Ja konkrētāk par aprakstīto gadījumu, tad tomēr ir jāpiemin 60.autobusa maršruts, kas tika radīts nevis tikai ar mērķi nodrošināt Ķengaraga savienojumu ar Pārdaugavu pāri Dienvidu tiltam, bet gan radīt tiešākus savienojumus ar pārsēšanos uz citiem mikrorajoniem. Jūs pieminējāt, ka ir daudzi dublējošie maršruti, ko uzskatāt par nelietderīgu, tad jāsaka, ka, pagarinot 60.maršrutu no Pārdaugavas uz vēlamajiem mikrorajoniem Mežciems un Jugla, rastos vēl lielāka pārklāšanās, jo no Ķengaraga uz Mežciemu, Juglu jau šobrīd kursē 15. un 31.autobusa maršruts.

 

#1805 Rihards  2017-01-02 10:51:30

Sveicināti, Jautājums par Grīvas ielu 5, Iļģuciemā. Kad tiks izremontēta iekšpagalma iela!? Bedres ir tik lielas, ka lietus laikā visa iela ir ūdenī un cilvēkiem jāiet it kā par zālāju, kur zālāja jau sen nav tikai dubļi! Jau iepriekš paldies. Rihards

            Lai labiekārtotu pagalmus pie dzīvojamajām mājām, vispirms jāvērtē zemes īpašuma tiesības. Uzsveram, ka par pašvaldības līdzekļiem tiek laboti pašvaldības valdījumā esoši  ceļi tam atvēlēto finanšu līdzekļu robežās. Primāri – koplietošanas piebraucamie ceļi,  kas ir caurbraucami  un kam ir zemesgrāmatā  reģistrēts  servitūta statuss, ņemot vērā to tehnisko stāvokli.

Saskaņā ar SIA „Rīgas namu pārvaldnieks” (turpmāk – RNP) rīcībā esošo informāciju dzīvojamā māja Grīvas ielā 5, Rīgā, atrodas uz privātīpašniekam piederoša zemes gabala 3614,00 m2 platībā, par ko noslēgts zemes nomas līgums, un dzīvokļu īpašniekiem tiek izrakstīti zemes nomas rēķini par nomājamo platību – 1785,00 m2. Pagalma labiekārtošana iespējama, ja dzīvokļu īpašnieku kopība pieņem atbilstīgu lēmumu un sedz visus labiekārtošanas darbu izdevumus. Labiekārtošanas un pārbūves darbi ir jāsaskaņo ar zemes gabala īpašnieku.

Ja dzīvojamās mājas Grīvas ielā 5, Rīgā, dzīvokļu īpašnieku kopība pieņems lēmumu par pagalma labiekārtošanas darbiem, kā arī šo darbu veikšanai nodrošinās finanšu līdzekļus, RNP veiks nepieciešamos pasākumus atbilstoši kopības lēmumam.

Piebilstam, ka dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumi noformējami rakstveidā, un iesniedzami jebkurā RNP Klientu apkalpošanas centrā.

 

#1804 Jānis Jānis 2017-01-02 09:09:33 


Laptien, Cik ir 20% no 67564902? Paldies 

 

#1803 Ainārs 2016-12-30 15:37:39


Sveiki, ir divi jautājumi par Purvciemu/Teikas rajonu 1) Gājēju pāreja pie Stirnu ielas 49 ir neapgaismota, pāri 4 joslām. Tumšos ziemas mēnešos gājējus reizēm tur fiziski nevar pamanīt, vai tiešām tur nevar uzlikt apgaismojumu, vai jāgaida līdz kāds nepamanīs par vēlu? 2) Saprotu, ka Āraišu iela, starp Struktoru un Biķernieku ielām nav iela ar lielu noslodzi, taču reizes kad tur gadās izbraukt cauri liek aizdomāties, vai to vispār var izdarīt ar zemāku a/m, jo 150m no ielas ir vairāk 30cm dziļas bedres nekā pats ceļš. Nevajag tur obligāti asfaltēt, bet vai tiešām tik grūti nogreiderēt to posmu?

Jautājumā minētās gājēju pārejas apgaismošana ir iekļauta Rīgas domes Satiksmes departamenta darbu plānā. 2017.gadā plānots izstrādāt projekta dokumentāciju, savukārt 2018.gadā veikt apgaismojuma ierīkošanu.

Rīgas domes Satiksmes departaments veiks Āraišu ielas greiderēšanu, kad to ļaus klimatiskie apstākļi – vasaras darbu sezonā, atbilstoši ielu ikdienas uzturēšanas darbiem piešķirtajam finansējumam.

 

#1802 Ervīns 2016-12-29 16:59:54

Labdien, kā ir ar Valdemāra ielu un tās brauktuves ceļa segumu- vai plānots atjaunot, varbūt līdzīgi kā Brīvības ielā? Loti pabojāts segums , īpaši posmā no Briāna ielas pagrieziena līdz Elizabetes ielai virzienā uz centru. Paldies.

Šogad tiks veikta Krišjāņa Valdemāra ielas seguma nomaiņa visā tās garumā. Tāpat seguma nomaiņa tiks veikta vēl citās Rīgas centra ielās – Dzirnavu, Elizabetes un Merķeļa ielās.

 

#1801 Silvija 2016-12-28 20:13:37

Kad Imantā 4.tramvaja galapunktā pie veikala Maxima Dammes ielā būs ierīkota gājēju pāreja?Tur pāriet ielu ir bīstami īpaši cilvēkiem ar problēmām.Automašīnas tur brauc pārāk pārgalvīgi.

Gājēju pāreja Dammes ielā pie veikala Maxima tiks ierīkota šogad pēc projekta dokumentācijas izstrādes un saskaņošanas.

 

 

#1800 Arts Berzinskis 2016-12-28 15:26:50

Vai varat pastāstīt, kādas apsaimniekošanas un uzturēšanas darbības tuvākajā nākotnē notiks Lielajos kapos pēc to pārņemšanas RD paspārnē A.C. Arts

Līdz ko Rīgas dome savā īpašumā no Evaņģēliski luteriskās konsistorijas būs pārņēmusi Lielo un Jēkaba kapu teritorijas, tiks uzsākta pastāvīga teritorijas kopšana un pakāpeniska teritorijā esošo sakrālo būvju, pieminekļu, skulptūru u.c. elementu izpēte, iekonservēšana, restaurācija atbilstoši Valsts Kultūras Pieminekļu Aizsardzības Inspekcijas (VKPAI) norādījumiem. Darbi plānoti vairāku gadu garumā, pieejamā finansējuma ietvaros. Darbu norisi veiks SIA „Rīgas meži” un Rīgas pašvaldības aģentūra „Rīgas pieminekļu aģentūra” katra atbilstoši savai kompetencei.

 

#1799 Jānis Pīpkalējs 2016-12-27 21:05:30

Labdien, kad BEIDZOT savienosiet Dienvidu tiltu ar Jelgavas šoseju ?!?! 

Dienvidu tilta ceturtā kārta patlaban nav Rīgas domes darba kārtībā.

 

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes