12.maijs. Hārtlijs: Šī bija vispilnvērtīgākā spēle Latvijas izlases izpildījumā, ko esmu redzējis

12.maijs. Hārtlijs: Šī bija vispilnvērtīgākā spēle Latvijas izlases izpildījumā, ko esmu redzējis

12.05.2018

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc uzvaras pār Vāciju (3:1) atzina, ka šī bija vispilnvērtīgākā spēle Latvijas izlases izpildījumā, ko viņš ir redzējis. “No pirmās līdz pēdējai minūtei tika bloķēti metieni, labi izspēlēti uzbrukumi, lieliska spēle aizsardzībā un Elvis vārtos, laba spēles disciplīna. Mēs zinājām, ka nedrīkst ļaut Draizaitlam spēlēt skaitliskajā vairākumā. Puiši šodien bija neticami, es ar viņiem ļoti lepojos!” uzsvēra treneris.

Spēles uzdevums bija neļaut pretiniekiem izvērsties viduszonā, labi nospēlēt savu vārtu priekšā, un to izdevies ievērot. “Vāciešiem bija dažas iespējams, bet vārtos ļoti labs bija Elvis,” sacīja Hārtlijs.

Ķēniņa vārtu guvumu viņš nodēvēja par tiktāl skaistāko šajā Pasaules čempionātā: “Lieliski nospēlēja Balcers, izveidojot pretuzbrukumu divatā pret vienu aizsargu, un teicami nospēlēja Ābols. Es nemaz nepamanīju Ķēniņu, tādēļ, kad redzēju, ka Ābols piespēlē ripu atpakaļ, nodomāju – kādēļ? Un tikai tad ieraudzīju no nekurienes pret tukšiem vārtiem parādamies Roniju. Tā bija neticama izspēle trīs uzbrucēju izpildījumā!”

Pirmo vārtu guvumu Hārtlijs atzina par vienu no spēles atslēgas momentiem. “Hallē bija daudz abu komandu līdzjutēju, atmosfēra bija uzlādēta, un zinājām, ka ir svarīgi gūt vārtus pirmajiem. Tas pretiniekiem liktu vairāk uzbrukt un atvērties. Vācija ir stipra komanda, viņi nesaņēma sudraba medaļu Olimpiskajās spēlēs tāpat vien, viņi to izcīnīja, bet šodien mēs bijām labāki,” sacīja Hārtlijs.

Viņš uzteica arī hokejistus, kuri teicami nospēlēja skaitliskajā mazākumā – Meiju, Pavlovu, Balceru, Bļugeru, Ķēniņu, Džeriņu -, bet īpaši izcēla aizsargu sniegumu. “Mēs vienmēr runājam par Elvi un uzbrucējiem, bet aizsargi bloķēja daudz metienu, labi nocīnījās vārtu priekšā. Ļoti labu turnīru aizvada Ralfijs – viņš spēlē ar pārliecību, tajā pašā laikā vienkārši,” Hārtlijs akcentēja momentu, kurā Ralfs Freibergs pēdējā brīdī patraucēja vāciešiem gūt vārtus izgājienā divatā pret Merzļikinu. Viņš arī atklāja, ka cits aizsargs Uvis Balinskis trešajā trešdaļā tika nomainīts pēc kādas sāpīgas sadursmes ar pretspēlētāju, lai viņu pietaupītu.

Tā kā grupas turnīra pēdējās četrās dienās Latvijas izlasei ir jāizvada trīs mači, rīt spēlētājiem tiks dota atpūta.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes