12.maijs. Merzļikins: Freibergs mani izglāba, Galviņš mani izglāba. Es glābju viņus, viņi glābj mani, tā notiek ģimenē.

12.maijs. Merzļikins: Freibergs mani izglāba, Galviņš mani izglāba. Es glābju viņus, viņi glābj mani, tā notiek ģimenē.

12.05.2018

Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins pēc uzvaras pār Vāciju (3:1) izteicās, ka spēlētāji jau pirms mača zināja, tas būs grūts, jo abām komandām vajadzēja punktus. Par uzvaru viņam ir īpašs gandarījums, jo pagājušajā gadā spēlēs ar šo pretinieku tika piedzīvoti zaudējumi, turklāt izcīnītie trīs punkti Latvijai ir ļoti svarīgi turnīra tabulā. “Vinnējām, papriecājamies un ejam tālāk,” piebilda vārtsargs.

Viņš atzina, ka šajā mačā spēlētāji nobloķēja daudz metienus, bet “Freibergs mani izglāba, Galviņš mani izglāba. Es glābju viņus, viņi glābj mani, tā notiek ģimenē. Mēs esam liela ģimene, strādājam kopā un dodamies tālāk.”

Par diviem momentiem, kad pēc Vācijas hokejistu metieniem ripa trāpīja pa vārtu stabiņu, Merzļikins izteicās: “Mani draugi bija ar mani, aizsargāja mani. Stabiņš ir vārtsarga labākais draugs, ir spēles, kur viņa nav, ir spēles, kur – ir. Šodien viņš bija un paldies, ka tā.”

Pēc spēles Merzļikins pateicās arī skatītājiem, gar kuriem viņš noslidoja arī mača laikā: “No malas tas izskatās vienkārši, bet, kad tu esi uz ledus, tev nav spēka un visa halle bļauj tavu vārdu, atveras otrā elpa. Līdzjutēji dara fenomenālu darbu, mums ir ļoti labi fani, un es viņiem pasakos vēlreiz gan par atbalstu man, gan visai komandai! Tas mums ir ļoti, ļoti svarīgs, un, cerams, ka tā arī turpināsies!”

Uz jautājumu cik viņam pēc garās sezonas vēl ir atlicis spēka, Merzļikins atzina, ka pēdējās spēles izbauda, nedomājot par uzvaru vai zaudējumu. Pēc Pasaules čempionāta noslēguma viņš dosies atvaļinājumā “kaut kur smiltīs apgulties”.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes