7.maijs. Jevpalovs: Pretinieku līmenis ir ļoti augsts, un biju rēķinājies, ka spēlēt nebūs viegli

7.maijs. Jevpalovs: Pretinieku līmenis ir ļoti augsts, un biju rēķinājies, ka spēlēt nebūs viegli

07.05.2018

Latvijas izlases uzbrucējs Ņikita Jevpalovs sarunā ar žurnālistiem izteicās, ka savā debijas Pasaules čempionātā jūtās labi – pirmo spēli komanda uzvarēja (pret Norvēģiju 3:2, papildlaikā), savukārt vakardienas mačs (pret Somiju 1:8) neizdevās. Šodienas treniņā bija veiktas izmaiņas uzbrucēju virknējumos, taču pagaidām vēl treneri nav teikuši, vai tie tiks saglabāti arī rītdienas spēlē pret Dienvidkoreju. Treniņā izmēģinātie maiņas partneri Roberts Bukarts un Mārtiņš Karsums “ir ļoti labi spēlētāji”, tāpēc Jevpalovam bijis viegli atrast ar viņiem kopēju valodu un saspēlēties. Šodienas stundu garajā treniņā vairāk uzmanības pievērsts spēlei skaitliskajā vairākumā un mazākumā, kā arī viduszonā.

Uzbrucējs atklāja, ka Pasaules čempionātā tiktāl viņu nekas nav pārsteidzis – kā viņš jau bija gaidījis, pretinieku spēlētāju līmenis ir ļoti augsts, un viņš jau iepriekš bija rēķinājies, ka spēlēt nebūs viegli. Vakardienas mačā pret Somiju komanda mēģinājusi izpildīt spēles plānu, taču tas nav līdz galam izdevies, un pretinieki bija meistarīgāki. Pašam Jevpalovam mača ievadā treneri deva mazāk spēles laika, tādēļ sākumā viņam bija grūti ieslidoties. Kas trešajā trešdaļā viņa virknējumu treneri laida laukumā biežāk, bija vieglāk, un uz spēles beigām trijnieks iegāja ritmā un Rihards Bukarts arī guva vārtus. Tie viņam bija pirmie valstsvienības sastāvā Pasaules čempionātos, un tradicionāli ripu par piemiņu viņam paņēmis brālis Roberts Bukarts, taču Jevpalovs to sākotnēji nemaz nav piefiksējis. Vārtu guvuma brīdī pēc Riharda metiena ripa viņam palidojusi garām un, kad pagriezis galvu, Jevpalovs pamanījis, ka tā jau bija vārtos.

Par nākamajiem pretiniekiem – Dienvidkoreju – Jevpalovs pagaidām zinot tikai viņu spēļu rezultātus, bet rūpīgākas analīzes treniņos pagaidām nav bijis, arī ar šajā izlasē naturalizētajiem kanādiešu hokejistiem uzbrucējam laukumā līdz šim nav iznācis tikties. Arī nevienu Dienvidkorejas maču Olimpisko spēļu turnīrā viņam nav izdevies noskatīties.

Runājot par izlases aizkulisēm, Jevpalovs atklāja, ka galvenie dīdžeji valstsvienības ģērbtuvē ir Vitālijs Pavlovs, Miks Indrašis un Kristaps Sotnieks, un viņu muzikālā gaume Ņikitu pilnībā apmierinot.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes