11.maijs. Hārtlijs: Balcers ar ripu rīkojas kā burvis

11.maijs. Hārtlijs: Balcers ar ripu rīkojas kā burvis

12.05.2019

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc uzvaras pār Austriju (5:2) mača rezultatīvāko spēlētāju Rūdolfu Balceru (vārti un trīs piespēles) nodēvēja par “burvi ar ripu”. “Ripa viņu atrod, viņš atrod ripu, viņam ir neticams metiens. Šovakar kopā ar Ronaldu Ķēnņu un Rodrigo Ābolu viņi bija mūsu spēks,” sacīja treneris. Viņš veltīja atzinīgus vārdus arī Teodoram Bļugeram un uzsvēra, ka viņš ir lielisks divirzienu spēlētāj: “Palūkojieties, kā viņš sāka spēlēt Pitsburgā – viņš kļūst par ļoti labu profesionālo jauno spēlētāju. Viņš izprot spēli uzbrukumā, aizsardzībā, viņam ir daudz vairāk prasmju nekā cilvēki varētu domāt. Viņš lieliski cīnās iemetienos, var spēlēt vairākumā, mazākumā. Tas, ka viņš varēja atgriezties sastāvā [pēc savainojuma], bija milzīgs ieguvums.”

Hārlija ieskatā mačā bija vairāki izšķiroši momenti, bet īpaši viņš izcēla divus – kad Latvijas izlasei izdevās ātri atspēlēties pēc zaudētajiem vārtiem.: “Īpašu pirmie vārti mūs noturēja spēlē. Viņi guva vārtus mūsu vairākumā, mēs atspēlējāmies. Bet es jutu, ka [mača laikā] mūsu spēle kļuva arvien labāka.”

Runājot par Laura Dārziņa kā komandas kapteiņa lomu, Hārtlijs izteicās, ka bija ilgi gaidījis, kad viņš pievienosies izlasei. Pirms diviem gadiem viņš guva savainojumu pēdējā pārbaudes spēlē un arī pirms gada nevarēja spēlēt traumas dēļ. Treneris uzsvēra, ka Laurim bija laba KHL sezona, viņš piedalījās Visu zvaigžņu spēlē un arī esot Rīgā, Hārtiljs sezonas laikā izmantojis iespēju satikties ar spēlētāju. “Paskatieties uz viņa ātrumu, meistarību, plus viņa pieredze, kā viņš redz ripu, ir ļoti svarīga mūsu gados jaunajai komandai,” sacīja treneris.

Hārtlijs arī izteicās, ka pēc mača ar Austriju uzreiz nedomā par nākamo spēli pret Šveici. Vispirms ģērbtuvē spēlētāji saņems treneru apsveikumus, taču vienlaicīgi viņiem tiks atgādināts, ka šodien ir izcīnīti trīs punkti, bet rīt būs ļoti stiprs pretinieks. “Mēs varam būt priecīgi par uzvaru, taču nav pamata svinēt. Mūsu galvenais mērķis ir iekļūt ceturtdaļfinālā. Trīs punkti ir labs sākums, taču šī spēle vienā brīdī varēja nosvērties par labu katrai komandai. Man ļoti patika, ka spēlētāji saglabāja koncentrēšanos un disciplīnu un vienā brīdī sākām gūt vārtus ar neticamiem metieniem. Nedomāju, ka kaut viens vārtsargs spētu atvairīt tādus metienus kā trešajā trešdaļā,” sacīja Hārtijs.

Atbildot uz jautājumu par Šveices valstsvienības gūtajiem deviņiem vārtiem pret Itāliju, viņš uzsvēra, ka ik katra diena ir atšķirīga. “Es nelūkojos pagātnē. Turklāt es šos puišus zinu. Es pavadīju gadu kā treneris Šveices augstākajā līgā, trenēju dažus viņu spēlētājus un zinu šo komandu ļoti labi. Rīt spēle sāksies ar ripas iemetienu centra aplī, un labākā komanda uzvarēs,” teica Hārtijs.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes