12.maijs. Jaks: Ar internetu neaizraujos, lasu un skatos hokeju

12.maijs. Jaks: Ar internetu neaizraujos, lasu un skatos hokeju

12.05.2019

Latvijas izlase pirms šī vakara spēles ar Šveici rīta pusē aizvadīja 45 minūtes ilgu treniņu, un tajā piedalījās arī Pasaules čempionātam pagaidām vēl nepieteiktais aizsargs Jānis Jaks. Sarunā ar žurnālistiem viņš atzina, ka viņam ir prieks pēc gada pārtraukuma atkal būt Latvijas izlasē. Pagaidām valstsvienības treneri viņam nav neko teikuši par iespējām tikt pieteiktam planētas meistarsacīkstēm un doties laukumā, taču norādījuši, lai viņš turpina smagi strādāt un gatavoties katrai nākamajai spēlei.

Vēl esot ASV, Jaks turpinājis gatavoties individuāli – viņam bijis gan ledus, gan svaru zāles treneris, un katru nedēļu viņš aizvadījis 4-5 treniņus uz ledus un zālē. Līdz ar to izlasei viņš pievienojies labā sportiskajā formā.

Viesnīcā, kurā mitinās izlase, ir problēmas ar internetu, taču Jakam tas problēmas nesagādā, jo viņš neaizraujoties ar globālā tīmekļa lietošanu. Tā vietā aizsargs seko līdzi citiem mačiem Pasaules čempionātā un lasa grāmatas. Pašlaik aktuāla esot par “Nike” kompānijas tapšanu. Kritiku hokejists veltīja ēdināšanai – ja pirmajās dienās ēdiens bijis labs, tad ar katru dienu tas kļūst arvien sliktāks – “tad rīsi nav uzvārīti līdz galam, tad makaroni ir pārvārīti”, taču par to, ka šādas problēmas varētu būt, spēlētāji zinājuši savlaicīgi. “Kaut kādās vietās tas ir tradicionāli, ka sākumā cenšas, bet pēc tam aiziet sūdi. Čempionātos jau tāda tradīcija ir,” pieredzē dalījās Jaks.

Viesnīcā viņš mitinās vienā numurā ar Artūru Kuldu, un abi aizsargi bieži pārrunājot gan to, kā pieredzējušajam komandas biedram klājas Kontinentālajā hokeja līgā, gan studiju lietas. Tā kā Kulda arī pašlaik studē augstskolā, Jaks viņam palīdzot tikt galā ar rakstu darbiem, “tā kā diezgan jautri iet istabiņā”.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes