14.maijs. Masaļskis: Ja jau itāļi ir šeit, tad nav pavisam zemē metami. Viennozīmīgi spēle nebūs viegla.

14.maijs. Masaļskis: Ja jau itāļi ir šeit, tad nav pavisam zemē metami. Viennozīmīgi spēle nebūs viegla.

14.05.2019

Pirms šīs dienas mača pret Itāliju Latvijas izlases treniņā piedalījās tikai četri rezervisti – pagaidām Pasaules čempionātam vēl nepieteiktie aizsargi Edgars Siksna un Jānis Jaks un uzbrucējs Toms Andersons, ka arī trešais vārtsargs Gustavs Dāvis Grigals. Valstsvienības treneris Edgars Masaļskis pēc treniņa nevēlējās atklāt, kurš sargās vārtus pret Itāliju, jo “pirms iepriekšējās spēles pateicu, mēs nevinnējām, bet būs labs vārtsargs”.

Vakar izlase dienu pavadīja brīvākā režīmā – pirms treniņa bija kopīgā fotografēšanās, bet vakarā visi kopā devās vakariņās, savukārt šodien vēl ir gaidāma video analizēšana un gatavošanās spēlei. “Protams būs izmaiņas virknējumos, un, visticamāk, arī mača laikā maiņas tiks mainītas, jo centra uzbrucēju ir tik, cik ir,” atklāja Masaļskis. Viņš arī atzina, ka vārtu attiecība pēc pirmajām divām spēlēm nav pilnvērtīga Itālijas izlases prasmju mēraukla: “Hokejs sākas pie rezultāta 0:0, un, ja jau viņi ir šeit, tad nav pavisam zemē metami. Domāju ka viennozīmīgi spēle nebūs viegla. Jā, esam favorīti, bet viņi centīsies mums iekost un kaut ko atņemt. Jāspēlē maksimāli labi, cik paši varam, un rezultāts būs.”

Runājot par pretinieku spēles stilu Masaļskis izteicās, ka itāļi necenšas presingot pretspēlētājus pretinieku zonā, bet vairāk atkāpjas un cenšas sargāt savus vārtus. “Viņi visi spēlē pie saviem vārtiem, tādēļ jācenšas dabūt ripu spēlētāju piecinieka vidū un no turienes strādāt. Ja slidosim viņiem apkārt, nekas daudz mums neizdosies. To pierādīja spēle ar zviedriem – divus periodus zviedri mēģināja visu izdarīt no ārpuses, un rezultāts bija tikai 2:0. Tad kad viņi sāka vairāk mest pa vārtiem, līst uz vārtiem, tad arī ripas sāka birt,” vēlamo spēles plānu atklāja treneris. Svarīgi būs arī kādam no spēlētājiem atrasties vārtu priekšā, lai traucētu pretinieku vārtsargam saskatīt metienus, turklāt “viņam ripas ļoti daudz atlec, tās tur būs, un viņas ir jāiedzen vārtos.”

Pēc treniņa Masaļskis pārmija ilgākus vārdus ar Grigalu, un esot uzsvēris, ka viņam jāturpina strādāt: “Esmu pats bijis tādās situācijās – tu zini, ka, visdrīzāk, vārtos netiksi, tādēļ šis lauks jāizmanto, lai sevi pilnveidotu. Jāstrādā priekšdienām, varbūt pēc gadiem trīs, četriem viņš būs pirmais vārtsargs. Kas to lai zina?” Viņš arī piebilda, ka tuvākajām spēlēm valstsvienības treneriem ir izstrādāts plāns, kuram uzticēt vārtu drošību, bet par tālāko tikšot lemts laika gaitā.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes