TAP – jauns portāls iedzīvotāju līdzdalībai valsts parvaldē. Kas par to ir dzirdējis?
Rīcības plāns

TAP – jauns portāls iedzīvotāju līdzdalībai valsts parvaldē. Kas par to ir dzirdējis?

03.11.2021

Līdz šim iedzīvotājiem, kuri vēlējās piedalīties tiesību aktu izstrādāšanā, bija jāapmeklē nozares ministrijas tīmekļvietne un tajā jāatrod diskusiju dokuments jeb paziņojums par sabiedrības līdzdalības iespējām. Tas nozīmē, ka iedzīvotājam bija jāpārzina ministriju kompetence un regulāri jāpārbauda, vai to tīmekļvietnē nav publicēti šādi paziņojumi. Vārdu sakot – apgrūtināta iespēja izsekot līdzi gan sabiedrībai, gan medijiem.

Taču septembrī darbu sāka Vienotais tiesību aktu projektu izstrādes un saskaņošanas portāls – tā ir elektroniska valdībā izskatāmo dokumentu aprites sistēma, un tas nozīmē, ka jau nepilnus divus mēnešus institūciju izstrādātie tiesību akti, kuri tiek izskatīti valdībā, “ceļo” elektroniski vienotā sistēmā. Savukārt sabiedrībai tas sniedz plašākas iespējas sekot līdzi tiesību aktu izstrādei visos tās posmos un iesaistīties to tapšanā.

Tiesību aktu publiskais portāls

Par to, kā jaunais portāls darbojas un kāda līdz šim ir bijusi sabiedrības interese par līdzdalību likumu izstrādāšanā, 2.novembrī raidījumā “Rīcības plāns” runāsim ar Valsts kancelejas juridiskā departamenta vadītāja vietnieku Viktoru Sidorenkovu.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes