Latviešu reperis izdod dziesmu ar Ukrainas tenisa zvaigzni Jastremsku
Fredosaurus Rex

Latviešu reperis izdod dziesmu ar Ukrainas tenisa zvaigzni Jastremsku

22.02.2024

Krišs Baglais, grupas “Rīmdari” dalībnieks, izdod dziesmu ar Ukrainas tenisa zvaigzni Dajanu Jastremsku (D.Y.), kura šogad Austrālijas atklātajā čempionātā no kvalifikācijas iekļuva pusfinālā un pārrakstīja tenisa vēsturi.

“2023. gada jūnijā viesojos amatieru tenisa turnīrā Jūrmalā, Latvijā. Tur viens puisis izpildīja ļoti foršu repa mūziku. Pēc uzstāšanās mēs iepazināmies. Es pastāstīju, ka arī nodarbojos ar mūziku brīvajā laikā un nosūtīju viņam savas dziesmas. Viņš piedāvāja uzrakstīt dziesmu kopā un jau pēc dažām nedēļām atsūtīja ideju dziesmai. Šī ir tā dziesma!” stāsta Dajana.

Dziesmā piedalās arī Čehu dziedātājs Rodans Tuka (RODAN). Krišs iepazinās ar Rodanu 2023. gada novembrī dziesmu rakstīšanas nometnē Rīgā. “Krišs man atsūtīja dziesmas demo versiju un es ierakstīju savu vokālu. Esmu priecīgs, ka viņi abi mani paturēja dziesmā,” Rodans smejas, “Krišs un Dajana ir uzrakstījuši emocionālu dziesmu ar spēcīgu vēstījumu.”

Dziesmas autors Krišs Baglais (Loopout) stāsta par dziesmas tapšanas procesu: “Kad sākās karš Ukrainā, man salūza sirds, redzot, kā mirst tik daudz nevainīgu bērnu. Kā tēvs es sākotnēji rakstīju no tēva perspektīvas, kura bērns gājis bojā sprādzienā. Tomēr Dajana ar savu tekstu iedvesa dziesmā vairāk cerību, ” Krišs turpina, “kā arī gribētu piebilst, ka visi ieņēmumi no šīs dziesmas straumēšanas un atskaņošanas tiks ziedoti Ukrainai.”

Dajana turpina: “Šis ir vēl viens atgādinājums visiem cilvēkiem par manu valsti, par bērniem un to, ka mums ir nepieciešams atbalsts. Es zinu, ka cilvēki aizmirst par karu un nogurst no tā, bet mums ir jābūt drosmīgiem un jāturas kopā. Šī dziesma ir par spēku un briedumu.”

“Loopout” ir latviešu repera un dziesmu autora, repa grupas “Rīmdari” dalībnieka Kriša Baglais hip hopa projekts angļu valodā. Ierakstu producējuši Kriss Selfs (Encore) un Reinis Kārkliņš.

Vairāk par māksliniekiem:

www.instagram.com/loopout.music

www.instagram.com/dayana_yastremskay

www.instagram.com/rodanmusicofficial

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes