Komēdijas vakars “Nopieni par nenopietno” – Zemes stunda jau 23.martā
Rīta šovs "Tik Tik Tik"

Komēdijas vakars “Nopieni par nenopietno” – Zemes stunda jau 23.martā

21.03.2024

Pasaules Dabas fonds kopā ar komiķiem 23. martā plkst. 20:00 rīko pasākumu Nopieni par nenopietno: Zemes stundai veltīts komēdijas vakars. Tā norises vieta klubs “Atmoda” un ieeja pasākumā ir bezmaksas.

Šā gada 23. martā pulksten 20.30 pasaulē lielākā vides akcija – Zemes stunda atgriezīsies jau astoņpadsmito gadu pēc kārtas, lai iedvesmotu ikvienu rūpēties par mūsu planētu. Pasaulē, kas kļūst arvien sašķeltāka, Zemes stunda ir cerības un iedvesmas brīdis, kas apvieno miljoniem cilvēku un mudina ikvienu līdzdarboties.

Kopš 2007. gada Zemes stunda ir pazīstama ar “gaismas izslēgšanas” brīdi. Izslēdzot apgaismojumu objektos un mājokļos, visā pasaulē iedzīvotāji tiek aicināti simboliski veltīt stundu Zemei. Šo astoņpadsmit gadu laikā Zemes stunda ir izaugusi par globālu notikumu – 2023. gadā vairāk nekā 410 000 stundu mūsu planētai veltīja šīs akcijas atbalstītāji 190 valstīs un teritorijās, aptverot 90 % planētas un kopā radot vērienīgāko stundu Zemei.

Aicinājums “Velti stundu Zemei” mudina cilvēkus ne tikai simboliski izslēgt apgaismojumu un ierīces, bet veltīt 60 minūtes, darot labu planētai un reizē sev pašiem. Pastaiga mežā, lai iepazītu dabas daudzveidību, mājokļa sakārtošana, nomainot neilgtspējīgus produktus pret videi draudzīgām alternatīvām, vai sevis izglītošana – ir neskaitāmas iespējas, ko ikviens šajā stundā var darīt.

Jānis Rozītis, Pasaules Dabas Fonds direktors“Šogad Zemes stundā Pasaules Dabas Fonds īpaši vēlas uzsvērt līdzdalības nozīmi vides un klimata krīzes risināšanā. Katrs mazais solis ir svarīgs, tomēr tikpat svarīga ir spēja un drosme skaļi iestāties par svarīgo un iesaistīties – indivīda, apkaimes vai valsts līmenī. Šogad ir īpašs gads dabas un klimata jomā, jo norisināsies Eiropas Parlamenta vēlēšanas. Vēlēšanu rezultātiem būs liela loma ne tikai dalībvalstu un Eiropas līmenī, bet arī globālā mērogā.”

Zemes stundas vakarā, 23. martā, Pasaules Dabas Fonds organizēs šim notikumam īpaši veltītu pasākumu, kura laikā tiks apbalvoti šī gada Klimata vēstnieki un klimata un dabas krīzes tiks aplūkotas neierastā skatījumā. Plašāka informācija par pasākumu pavisam drīz tiks atklāta Pasaules Dabas Fonda sociālo tīklu kontos un mājaslapā: www.pdf.lv. Zemes stundu Latvijā rīko Pasaules Dabas Fonds ar uzņēmuma Tetra Pakatbalstu.

Zemes stunda ir vairāk nekā tikai mirklis   tā ir kustība, kas jau 18 gadus turpina iedvesmot cilvēkus visā pasaulē, atgādinot par mūsu kolektīvo atbildību radīt cerīgāku un noturīgāku nākotni mūsu planētai.

Par Zemes stundu 
Zemes stunda, kas aizsākās Sidnejā 2007. gadā, ir kļuvusi par pasaulē lielāko vides kustību, iedvesmojot cilvēkus, kopienas, uzņēmumus un organizācijas vairāk nekā 190 valstīs un teritorijās rīkoties mūsu planētas labā. Zemes stundā gaismas tiek izslēgtas daudzos pasaules ievērojamākajos objektos, sākot ar “Londonas aci” Anglijā un beidzot ar Eifeļa torni Francijā un Kolizeju Itālijā. Latvijā katru gadu gaismas tiek izslēgtas vai samazināts apgaismojums Rīgas pilij, Brīvības piemineklimVanšu un Dzelzceļa tiltiemMelngalvju namam un daudzām citām sabiedriskajām ēkām.

0 Komentāri
Inline Feedbacks
View all comments

Aktualitātes