Mount Green – Herbal Illumination

Mount Green – Herbal Illumination

19.07.2022

Vārdu autors – Roberts Mārtiņš Grīnbergs jeb Mount Green
Producēja Roberts Mārtiņš Grīnbergs jeb Mount Green
Miksēja Ēriks Šterns jeb Karmic Woundz un masteroja Edgardo Vertanessian.

Es, Mount Green šobrīd attīstu idejas un domāju kā nākotnē parādīt sevi kā radošu personību, jo es nesen parakstīju līgumu ar leiblu, kas uzliek patīkamu spiedienu. Vēlos realizēt ambīcijas mākslinieciski, dziļdomīgi un daudzveidīgi. Tā teikt laužos repa scēnā, bet esmu improvizācijas aktieris… Veidoju filmu, kas konstanti tinās un citreiz sapinās. Mācos no savām kļūdām un augu. Cenšos gan mūziku aranžēt, gan rakstīt tā, lai tā ir domu provokatīva. Patīk eksperimentēt un sadarboties ar citiem māksliniekiem un mūziķiem, kuru vīziju, personību un talantu es respektēju.
Es apmēram gadu strādāju pie sava hip-hop debijas projekta ar underground producentu Karmic Woundz, mūzikas inženieri Edgardo Vertanessian un viesmāksliniekiem, piemēram, dziedātāju BRGYTA un Nikotīņu solo ģitāristu Emīlu Strubergu. Mūzika ir angļu valodā un eksperimentāla ar džeza, soul un psihadeliskā roka elementiem. Projektā es gan repoju, gan dziedu. EP sastāv no 4 dziesmām: Third Swine’s House, Stuck Ahead of Time, Herbal Illumination un EP singlu Rotor of Perpetual Motion.

Par dziesmu runājot, es tās vārdus sarakstīju jau pirms vairākiem gadiem, taču pārrakstīju lielākā laika periodā pirms ierakstīšanas miķī, retrospektīvi atskatoties uz savu dzīvi un notikumiem, kas manī radīja neskaidrību. Tā pamazām izveidojās uzskats, ka dzīvē ir daudz dažādu iespējamu ceļu, pat ja tā liekas bezjēdzīga vai bezcerīga. Dziesma ir kā stāsts, kas apraksta atšķirīgu cilvēku līdzības un kopā būšanu izvēlē starp spēku un vājumu, asu prātu un plānprātību. Tās instrumentāls tapa eiforiskā stadijā eksperimentējot, džamojot un ierakstot manis komponētu mūziku. Viss nepiespiestā gaisotnē, cenšoties radīt caur emocijām. Nākamais solis, protams, bija grūtākā daļa – to visu salikt kopā saprotamā un klausāmā gabalā, ko veicu es, inovatīvi apstādāt mūziku, ko veica Ēriks un Edgardo, kā arī iepazīt toni, plūsmu un enerģiju dzejai uz bīta.

Dziesmai Herbal Illumination ir profesionāli filmēts mūzikas video YouTube ar Kasparu Zvīguli kā vienu no aktieriem.